Ако сте твърде услужлива към мъжа, се превръщате в негова майка

От Милена Динкова, консултант по успешни връзки

Искате ли да знаете какво наистина мразят мъжете и то го мразят от все сърце. Те не могат да понасят, когато жените се опитват да им „помогнат”. Това ги кара да се чувстват сякаш майка им им говори отвисоко.

 

Причината е, че мъжете обичат да си постигат нещата сами!

 

Те изпитват голяма гордост да погледнат назад и да видят постиженията, които са реализирали в живота си. Ето защо мъжете мразят да извършват домакински задачи рамо до рамо с жените си – повечето дами обичат тези неща да се правят заедно и двамата да си говорят, докато чистят... с две думи да прекарват качествено време в общуване един с друг. Мъжете гледат на задачите като на нещо, което просто трябва да се свърши – и точка по въпроса! Говоренето просто ги разсейва неприятно от това, което трябва да се свършат.

 

Да си услужлив е прекрасна черта, но ако мъжът не ви е помолил за помощ, тогава много внимавайте – това може да ви създаде сериозни проблеми в общуването с него. Ако вие се опитвате да му кажете как по-добре ще му се получат нещата, мъжете възприемат това като натякване или опит за контрол.

 

Ако откриете, че мъжът ви е подразнен, когато се опитате да сте полезна, просто го попитайте: „Изглежда ли ти сякаш ти говоря отвисоко?”. Да, знам, че не това правите, но в случая целта ви е да имате близки отношения с него, а не да защитавате намеренията си.

 

Ако искате да се превърнете в скъпоценност за партньора си, заповядайте на тренинга "Хармония с мъжа до теб". 

Ако искате да разберете динамиката на връзките в по-голяма дълбочина, препоръчваме ви електронната книга "49 стратегии за успех с мъжете и връзките" и брошурата "Как да получим уважение и обич във връзката" 

 


I'm in a dialog