Важно е да обичаш себе си, за да бъдеш обичан

от Миглена Кючукова, консултант по успешни връзки 

Ето една интересна история, която ме разчувства много и ме накара да осъзная колко е важно да вярваш силно в това, което мечтаеш и искаш от все сърце. Разбрах, че чудото на любовта се случва на тези, които умеят да се настроят вътрешно да я посрещнат.

Ето какво се случи. Неотдавна се запознах с момиче на 29 години от чужбина, което беше в България по покана на съпруга ми, за да обучи негови служители.

Преди тя да си тръгне от България се срещнаме, за да я разведа и да й покажа София. Естествено, заговорихме се и след като разбра, че сe занимавам с психология, тя започна да разказва историята си. Сподели ми, че навремето била сгодена в продължение на 2 години, но се случило да раздели с годеника си и оттогава се чувствала много самотна. 

След раздялата тя напуснала града, в който живяла. Направила го с цел, за да забрави по-лесно годеника си. Заминала надалеч и се отдала на работата си изцяло. Тази отдаденост я направила много успешна бизнес дама. Имала е опити да започне връзки с други мъже, но тя каза, че все нещо не се получавало и те не отговаряли на критериите й. Сподели ми, че иска много силно да има човек до себе си.

Аз й дадох съвет, че първо трябва да заобича себе си и тогава ще се появи човек, който да обича нея самата. Също така й дадох едно много мощно упражнение, което “предписвам” на моите клиенти и което работи много добре. Казах й всеки ден да го практикува, докато не се появи мъжа, за когото мечтае.

Тя ми се довери и си тръгна с голяма надежда. Малко след това ми се наложи аз да пътувам до нейния град и се видяхме отново.

Беше много различна, излъчваше щастие и красота. Сподели, че по-малко от 20 дни откакто е правила упражнението и в живота й се е появил мъжа, за когото е мечтала. Сега те са заедно и влюбени. Тя се чувства много щастлива, а аз смятам, че напълно го е заслужила, защото просто имаше голяма вяра.


I'm in a dialog