Думата, която покорява всеки мъж

 
Когато питам жените кои според тях са най-въздействащите думи, които могат да кажат на мъжа, обикновено ми отговарят с „Обичам те”, „Ти си страхотен!” или „Да, искам да правим секс!”.

И макар че тези фрази са добри и понякога силно му въздействат, те няма като резултат да го да го приближат емоционално до вас. Думата, която ще накара почти всеки мъж да почувства по-голяма близост с вас е следната: „СЪЖАЛЯВАМ”.

Внимание: има едно изключение от това правило. Не казвайте, че съжалявате за нещо, което не сте направили. Да се извиняваш, само за да запазиш мира, е всъщност противопоказно.

Нека обясня по-нататък. Само като кажете думата „съжалявам” няма да го накарате да се почувства по-близо до вас. За да има тази дума мощно и променящо въздействие върху него, вие трябва да я кажете по специфичен начин. 

Ето няколко примера за по-малко ефективно използване на думата „съжалявам”: 

„Съжалявам, че си ядосан.”

„Съжалявам, че си имал лош ден”

„Съжалявам, че закъснях, но си имам основателна причина.”

Това, което е общото между всички тези примери, е, че при тях вие не поемате отговорност. За да имат думите ви по-дълбоко въздейстие върху мъжа, трябва да ги кажете, без каквото и да е обяснение или оправдение, прикачено към тях. 

Ето няколко примера за правилен подход, който прави думите ви въздействащи:

„Съжалявам, че закъснях” (без обяснение или оправдание)

„Съжалявам, че бях груба вчера” (без обяснение или оправдание)

„Съжалявам, че те нарекох с обидни думи” (без обяснение или оправдание)

След като сте казали тези думи, можете да изпитате подтик да обясните повече. Важно е да устоите на това изкушение. Помнете: посланието ви трябва да е простичко и елегантно, за да въздейства по-мощно. 

Разберете, че винаги има причина, за да направите едно или друго нещо. И много рядко бихте го направили, просто за да сте егоистична или зла. Ето защо няма нужда да обяснявате това. Мъжът вече разбира, че нещата стоят именно така, дори да не го показва. На него, обаче, му прави много силно впечатление, когато жената поема отговорност за действията си. 

Ако казвате „Съжалявам” по начина, по който току-що описах, мъжът веднага ще почувства, че вие разбирате гледната му точка.  

НОВИ СЪБИТИЯ В УЧЕБЕН ЦЕНТЪР УСПЕШНИ ВРЪЗКИ

1. Техника за ребаксация "Потокът на любовта" - 6 октомври
2. Лекция "Как да възпитаваме децата си" - 8 октомври
3. Вечер на отворените врати - безплатна лекция за комуникацията между половете - 15 октомври 
 

I'm in a dialog