Как да играем труднодостъпни правилно - статия за жени

От Милена Динкова, консултант по успешни връзки

Играта на труднодостъпност e един от основните начини да флиртуваме, и то добре – както при начално запознанство, така и при по-продължителна връзка или брак (за да поддържаме интереса си един към друг.)

Дори да споделяме дома си с мъжа на сърцето си от дълги години пак можем да изглеждаме труднодостъпни и съответно по-интерсни за него и правилата за това не са чак толкова различни в основата си от труднодостъпността при начално запознанство.

Така че съветът, който ще ви дам сега ще ви бъде от полза във всички фази на любовния ви живот – независимо дали сте сингъл, започнали сте нова връзки или вече имате от доста време такава.

На първо място трябва да ви изтъкна, че да играете труднодостъпна не означава да сте НЕДОСТЪПНА! Ако слагате знак на равенство между двете, ще страдате доста в любовния си живот. Мъжете обожават труднодостъпни жени, макар че често могат да се чувстват озадачени и изневрени по време на преследването им. Но недостъпността със сигурност бързо им става досадна.

Повечето мъже, когато ги попитате, ще си признаят, че им е приятно жената да играе на труднодостъпност. Защо е така? Първо, това женско поведение дава на мъжете нещо, за което да се борят. Нима не знаем колко много мъжете обичат предизвикателствата? Когато някой мъж ухажва жената и се опитва да я омагьоса, той знае, че трябва да направи това, преди друг да е успял – ухажването от мъжка гледна точка се случва насред ожесточена конкуренция.

Заедно с приятните чувства и вълнението от ухажването, мъжът получава и погалване по егото. В края на краищата тя е избрала ИМЕННО НЕГО след цялата тази труднодостъпност, а не някой друг, така че как би трябва да изглежда той в нейните очи?... Разбира се, като номер едно. Един вид като най-перфектният от мъжкия род.

Но как една жена да играе на труднодостъпност, така че играта да се окаже успешна. Повечето дами знаят донякъде как се прави това, но не са наясно с всички правила. Както казахме тази игра е много стимулираща за мъжа, но от друга страна може да му стане и много досадна, ако жената продължава да го възпрепятства непрекъснато.

Ако мислите, че мъжът е привлекателен за вас, а вие вие сте се държали ледено с него досега, може би е време да дадете няколко знака, че вашето студено сърце е започнало да се разтапя. Мъжът е поел на поход, за да спечели сърцето ви, но дори той може да има моменти, в които да чувства, че води безсмислена битка, ако преигравате със студенината си към него. Ето къде ще са ви от помощ топлата усмивка, пърхащите мигли, прегръдката или някакъв знак за близост на публично място – това ще му даде нови сили.

Някои жени играят труднодостъпни с мъжете през цялото време, докато други са много дружелюбни и веднага са като отворена книга за всеки, който започне да ги ухажва. Според психологическите изследвания и статистики, мъжете не са отблъснати от нито от единия тип, нито от другия – и двата са им симпатични по свой си начин. Но жената, които винаги може да развълнува силно един мъж, е тази, която e труднодостъна, но СЕЛЕКТИВНО.

Как се прави това?

Селективно труднодостъпната жена е обикновено по-щастлива във връзките си, при това щастието й е трайно. Много рядко тя бива изоставена или пък на нея й изневеряват. Две различни психологически изследвания в последно време подкрепят тази идея.

Селективно труднодостъпната жена е тази, която е леснодостъпна за „единствения за нея мъж”, но недостъпна за всички останали мъже. Тя е щастлива да се среща със специялния за нея избраник, мила е към другите мъже, но отказва срещи и не прекрачва границата на флирта с тях. Това покачва адреналина на избрания от нея мъж, който я ухажва. Той я уважава повече и всеки пък, когато е с нея, разбира какъв късметлия е.

Така, че със сигурност мога да твърдя, че оптималната стратегия е да оставяте впечатлението, че имате много предложения за срещи с други мъже, но ги отказвате, докато същевременно намеквате, че имате желание да сте само с един специален мъж, макар че ще има нужда от усилие от негова страна, за да ви убеди напълно да му се отдадете.

Ако помислите, ще разберете, че в това има резон. Мъжът усеща много приятно погалване по егото, ако знае, че има жена, която може да бъде с безброй други мъже. Но от друга страна, тя продължава да играе труднодотъпна с него и това го тържи нащрек и го кара да се опитва да я впечатлява, защото все пак той се страхува да не я изгуби.

 

Ако искате да научите още как се съчетават труднодостъпността и флиртът, заповядайте на лекцията „Флирт с думи”.

 

Ако искате да овладеете тънкостите на труднодостъпността в продължителна брак, тренинг-семинарът „Хармония с мъжа” до теб ще ви разкрие неподозирани похвати.

 

Ако искате да прочетете още за правилата на спазването на дистанция от страна на жената, препоръчваме електронната книга „49 стратегии за успех с мъжете и връзките” и електронната брошура „Как да получим обич и уважение във връзката”


I'm in a dialog