Каква е тайната на идеалните двойки? – за жени

от Милена Родригес, консултант по успешни връзки 

Актуално: 6-7 юни - семинар "Хармония с мъжа до теб" - тренингът, който ще ви направи обожавана жена


 

Всички сме ги виждали... Това е двойката, която изглежда безметежно влюбена. Двамата се гледат в очите, разменяйки си дълбоки и страстни погледи. Те са напълно обсебени от взаимното си присъстивие. Говорят си, докосват се и общуват, сякаш нищо друго не съществува на този свят...

Ще направя едно предположение: вероятно сте виждали такива двойки и сте си мислили: защо при мен не се получава?

Може би много сериозно сте опитвали да общувате с мъжа до вас по същия начин, само че той постоянно е игнорирал добронамерените ви жестове или дори по-лошо -  направо се е надсмивал над тях... Ако това ви се е случвало, то е защото има едно жизненоважно нещо, което все още не правите във връзката си. Но в момента, в който започнете да го правите, вие си отваряте възможността за страстна, дълбоко удовлетворяваща и любяща връзка с мъжа до вас. При това става въпрос за връзка, която ще издържи всички превратности на времето.

Нека да ви покажа как се прави... Как можете да превърнете връзката си в нещо, на което приятелките ви завиждат...

Няма съмнение, че връзките са си сложно нещо... но това не значи, че не не могат да бъдат чудесни – просто трябва да следвате формулата за успех.  Става въпрос за същата формула, която следват „идеалните двойки”, на които завиждате.

 От моя наистина голям опит аз съм стигнала до основните съставки, които правят една връзка чудесна – пълна с уважение, взаимно внимание, любов и нежност... при това без да трябва да му извивате ръцете. Някои от тизи съставки ще споделя с вас сега. Но първо е важно да кажа, че има и много вредни съставки, които трябва да елиминирате от връзката си най-напред...

Най-вредната съставка, която трябва веднага да премахнете...

Това е „презрението”... Но какво имам предвид под „презрение”? Ще го обясня с пример: да кажем, че вие и мъжът до вас сте се скарали. Дали просто не сте съгласни един с друг?... Или пък си викате и крещите? Приемате ли нещата много лично? Чувствате ли, че вие атакувате, а той се защитава или обратното? Дали някой от вас е докаран до сълзи? В конфликтите няма нещо принципно лошо, но когато те започнат да се приемат лично, когато започнете да се нападате един друг, да се омаловажавате, да показвате презрение един към друг... е, тогава попадате в порочен кръг.

Всяко действие има противодействие – това е закон от физиката, но той важи и в отношенията ви: ако вие кажете нещо с обиден тон, можете да получите отговор от мъжа до вас, който да „отразява” точно вашия тон. Ако вие му демонстрате презрение (например: истинските мъже не правят като теб... за нищо не ставаш... и т.н.) и той ще ви показва презрение. Така ще влезете в разрушителната игра кой ще каже или направи по-обидното нещо.

Това е болезнено „сътезание”, което трябва да избягвате на всяка цена. Така че първата ви стъпка е веднага да спрете презрението и личните атаки – това може да е доста трудно понякога, осовено ако той ви напада лично, но все някой трябва да стартира оздравителния процес. Все отнякъде трябва да се започне.

Вместо да отвръщате със съответните лични нападки, какво би трябвало да напарвите? Добре, хубаво е, че питате...

Ето и съставката, която ще отвори сърцето на мъжа до вас. Чували сте, че понякога подходът „со кротце, со благо” работи повече във ваша полза. Това означава, че винаги има два начина да кажем едно и също нещо: едният е по-нежен и сладък, а другият е кисел като оцет. Например ако спорите и той каже: „Да знаеш, че си голяма лепка...”, спрете се и не реагирайте защитно. И не се опитвайте да го наприказвате като му залепите и вие някакъв етикет. Ако искате да разтопите сърцето му, това не е пътят към успеха.

Вместо това опитайте по-благия подход: дишайте дълбоко, пребройте до десет... и после спокойно кажете: „Ако чувстваш, че имаш нужда от повече пространство, нека да го обсъдим тогава...” Тъкмо го туширахте в добрия смисъл, защото му предложихте да се съобразите с нуждите му. Отнехте жилото на гнева му и му показахте, че ви пука за него. Това ще му напомни, че сте момичето мечта, в което той се е влюбил – топла, грижовна и любяща.

От опита си познавам двойките, които ще имат успех в любовта – и те имат достатъчна доза „благост” един към друг.

Не можете да имате директен контрол над това, което мъжът ви казва и прави, но имате власт над това, което вие правите и казвате. А то косвено влияе на начина, по който мъжът ви реагира, независимо дали става въпрос за спорадична караница или пък истинска катастрофа във вразката ви.

 За да сте винаги дълбоко и страстно влюбени, избягвайте вредните съставки като грубите думи например и ги заменете с по-благи. Колкото повече правите това, толкова по-вероятно ще е да сте успешни във връзката си – и да сте почуда за приятелките ви.

Точно в този момент бих ви помолила да седнете и да помислите какви вредни навици имате във връзката си, които отблъскват мъжа до вас. Като установите кога и как сте склонни да се изразявате по-грубо, решете оттук нататък да реагирате с повече благост – в началото ще ви бъде трудничко, без съмнение – най-вече защото първоначалната ви реакция спрямо мъжа ви ще е емоционална. Само че с времето, с практиката, ще ви стане втора природа да общувате по-елегантно.

И помнете: не сте виновна вие, толкова е лесно за двойките да развият лоши навици във връзката си. Вашият мъж вероятно има своя пръст в това – той също казва и прави неща, които ви отблъскват... и все пак вие имате силата да му повлияете да се държи по-добре.

Послушайте моя съвет и не след толкова дълго, вие ще сте „идеалната двойка”, на която всички други ще завиждат.

 

Да избягвате грубостта във връзката е най-важното умение за общуване, което някога може да научите. Но има и още няколко важни неща, които може да усвоите, за да хармонизирате отношенията си. Преподаваме ги детайлно и внимателно по време на тренинга „Хармония с мъжа до теб”. 

 

Ако искате да работите върху стила си на общуване, също така препоръчваме ви индивидуалното ни консултиране

Повече за правилния подход към мажете, ще научите от електронната книга „49 стратегии за успех с мъжете и връзките”,  електронната брошура „Как да получим обич и уважение във връзката”.

 

 


I'm in a dialog