Да се срещате ли с други мъже/жени, за да привлечете обратно бившия партньор?

от Милена Динкова, консултант по успешни връзки

Да се срещате с други мъже или жени и да направите така, че бившият ви/ бившата ви да разбере е често препоръчвана тактика с цел да го/я заинтересувате дотолкова, че той/тя да поиска да събере с вас отново. Но дали това наистина е мъдър ход?

Да се преструвате, че сте го/я преодолели е нож с две остриета. Бившият ви партньор или ще клъвне стръвта или ще „отплува” от живота ви завинаги. Ако той/тя клъвне, тази тактика трябва да си остане пълна тайна, която ще си носите до гроб. Човекът, който всъщност искате, няма да е впечатлен, ако разбере какви прийоми сте използвали, за да минипулирате чувствата му/й. Хората мразят да бъдат лъгани, мамени и манипулирани.

Лично аз, съм против това да използвате други мъже или жени, за да си върнете бившия партньор по две причини: Първо, вие вече сте наранили един човек (бившия ви партньор) и това е причината да скъсате. Второ, има вероятност да нараните още един, когато безцеремонно изоставите новия човек, с когото се виждате, за да си бъдете отново с бившия/ бившата. Така акумулирате доста лоша енергия около вас.

Познавям някой хора, на които наистина не им пука за „лошата енергия”, но дори и никак да не се интересувате кого наранявате (защото това правите!), може и да нямате късмета да сте използвали някой, който просто ще се свие и ще си трае. Току-виж се оказало, че имате насреща си разярен мъж или бясна жена, които ще направят живота ви пълен кошмар, за да си отмъстят – и така ще ви бъде невъзможно да се радвате на подновената си връзка, и то след като толкова сте се потрудили да я подновите.

Ако бившият ви партньор се върне при вас, защото се е почувствал несигурен и съответно е започнал да ревнува, вероятността вие двамата пак да скъсате, в момента в който той получвства, че „другият/ другата е вън от играта”, е много висока. Освен ако, разбира се, вие не продължите да се виждате – или да се преструвате, че се виждате, с другия/ другата, за да държите нивото на неговата несигурност много високи. За бога, каква връзка е това?

Може да решите да запазите тактиката си строго секретна до гроб, но да започвате връзка с такива тъмни тайни не винаги е добра идея. Тайните подкопават доверието и дават тон на връзка, изградена върху лъжи – и от двете страни. Обикновено нещата все някакси се разкриват и тогава отношенията се разпадат.

Повечето мъже и жени и без това са твърде умни (и твърде опитни), за да се хванат на такъв трик. Предполагам, че бившият ви партньор е умен човек и има чувство за собствено достойнство (ако не, тогава къде ви е умът да се опитвате да се съберете с някой, който може да бъде измамен толкова лесно и който има толкова малко самоуважение). Ако вашият бивш любим притежава поне малко интелигентност и вярва в собствената си стойност, има голяма вероятност да предположи, че връзката не е означавала много за вас и затова вие сте успели да преминете към друг просто ей така. В такъв случай повечето бивши партньори решават, че и те трябва да продължат напред. А това е последното, което искате.

Няма ли да е чудесно да знаете, че някой се е върнал, защото ви е обичал и е искал да бъде с вас и никой друг? Че именно любовта го е довела отново в обятията ви, а не някакъв си трик?

На някои връзки, просто им е „писано да просъществуват” – не оплесквайте нещата, преди да получите шанса да разберете дали вашите отношения не попадат в тази графа. Има и по-добри начини да върнете бившия/ бившата – дори да не сте контактували помежду си от седмици, месеци или години – това са начини, които не включват манипулация или измама, а са прями, честни и продиктувани от любов.

Когато става въпрос за любов, нищо не е решено веднъж завинаги. Понякога животът ви предоствя втори шанс. Въпросът за един милион тук е: „Готови и способни ли сте да последвате живота по неговите собствени, а не по вашите правила?” Ако бившият ви партньор си струва усилията и заслужава любовта ви, трябва да се готови да рискувате СОБСТВЕНОТО СИ СЪРЦЕ (а не сърцата на други хора). Вероятно ще трябва да поработите доста върху връзката си, но ако този човек наистина е Мъжът или Жената на живота ви, цялата тази работа си струва.

Не прекарвайте остатъка на живота си в това да се чудите... какво би било, ако бяхте останали заедно. Животът е твърде ценен, за да го похабявате в съжаления!


I'm in a dialog