Дали мъжете трябва да приемат жената такава, каквато е?

(Четиво за жени)

От Милена Динкова, консултант по успешни връзки

В моята практика получавам доста въпроси по темата „Хармония с мъжа до теб”. Има всякакви коментари за различни аспекти от изкуството да поддържаме добра връзка.

Ето нещо, което ми е направило впечатление:

„Това, което преподавате, кара мъжете да изглеждат безмозъчни, примитивни същества и предполага, че само жените трябва да се мъчат да „оправят” връзката. Жените трябва да учат трикчета и да се променят, така че да станат това, което мъжете искат. Аз обаче не желая някой, който да трябва да удрям с боздуган по главата и това да е единственият начин той да ми обърне някакво внимание.”

Ето и една друга критика:

„Не искам да съм груба, но просто ми писна да слушам какво жените трябва да направят за мъжете. Да си кажа честно: аз съм си аз и искам мъжът ми да ме приема такава, каквато съм.

Вие ми казвате да не споря с мъжа, но аз имам намерение да си споря с него, ако ми се налага. Ако мъжът смята, че съм му конкуренция, много съжалявам, но тогава значи има проблем със собственото си раздуто его.

Не може ли да дадете някои съвети какво мъжете трябва да направят за жените. Сякаш вие искате жените да стават робини на мъжете - да правят това, за да угодят и да си траят за онова, за да не дразнят... защото, видите ли, мъжете никак не обичали да ги дразнят!”

Мисля, че вече схващате основната идея на тези писма. Може би и вие сте се чувствали по същия начин понякога.

Но нека директно да отговоря на това, което смятам, че е основното притеснение на жените, които са ми писали – те вярват, че моите съвети предполагат следното: всички проблеми във вразката са по вина на жените и само ако те можеха да се променят, всичко щеше да върви по мед и масло.

Моят отговор на това: Не смятам, че жените са причината за всички проблеми във връзките. Всъщност често мъжът е причинителят на много от проблемите.

Само че... от опита си съм открила, че жените по-добре разбират динамиката на отношенията между хората, отколкото мъжете могат да я схванат. Затова и жените имат повече възможности да повлияят на мъжа си, отколкото обратното – мъжа да повлияе на жената.

Когато давам съвети на жените, аз се съсредоточавам върху едно основно за мен нещо, а именно: това, което дава резултати.

Разбирате ли, просто е много по-ефективно да дадем власт на жената с помощта на специални знания за мъжете.

Ето един пример: Когато казвам на жените да не спорят, причината не е просто, че мъжете не харесват това. Причината е, че спорът всъщност не е достатъчно мощен инструмент за въздействие. Има много по-ефективни начини да получите вниманието на мъжа, когато сте разстроени, отколкото да му крещите. Всъщност, ако спорите с мъжа, него това не го претеснява чак толкова, колкото си мислите.

Всеки месец виждам в кабинета си някоя жена, която се научава да поставя женската си интуиция на пръво място (пред всеки мъж). Това, което следва е, че тя ми споделя колко просто и лесно е станало за нея да влияе на мъжете. Ето тази специална власт бих искала да имате и вие над важния мъж в живота си – разбира се, и за негово добро...

Ако искате да добиете още от специалните знания, които ви позволяват да влияете на мъжете, прочетете електронната книга „49 стратегии за успех с мъжете и връзките”.

Ако искате да упражните тези нови знания и умения под моето специално ръководство, заповядайте на тренинга „Хармония с мъжа до теб”.


I'm in a dialog