За какво копнеят мъжете? – четиво и за жени, и за мъже

от Милена Динкова, консултант по успешни връзки

 

Всъщност е много просто, въпреки че повечето жени си блъскат главата и не могат да разберат мъжете. Дълбоко в сърцето на всеки мъж лежи тайното желание да му се доверяват. Колко ли съпрузи са казвали на половинките си: „Само ако можеше да ми се довериш..."

Много мъже се чудят защо за партньорките им е трудно да направят нещо толкова простичко. Отговорът идва от физиологичните разлики между двата пола.

Те започват още при раждането, когато малките момченца получават силно физическо предимство пред малките момиченца като се появяват на бял свят с по-високо ниво на тестостерон. А хормонът тестостерон им дава повече физическа сила, за да се защитават от опасностите или да избягат от заплахите.

Повечето малки момиченца нямат такава възможност. Те нямат силата да се защитят в бой с юмруци, когато се чувстват заплашени.

Ако някое някое момче се довери на човек, който после излъже доверието му и го нарани, момчето може да се защити физически (или поне да се опита). Малките момичета нямат запас от такава физическа мощ. И тъй като човек може да се доверява, само ако е от позиция на сила, същите тези малки момичета израстват и стават жени, на които съвсем естествено им е трудно да се доверяват, когато се чувстват уязвими.

Така че, мъже, когато искате от избраната от вас жена „просто да ви се довери", проблемът е не че тя не желае, а че всъщност е по-уязвима, отколкото сте вие. Ако искате тя да ви се доверява, тя има нужда от нещо, което ще й помогне да изгради своето доверие.

Това може да е нещо като инструмент или жест, на който тя би могла да разчита, докато доверието й се установи. Слава богу, такъв „инструмент" съществува и той е познат на всяка жена. Това, което изгражда доверие у жената е постоянно спазваната дума на мъжа. За жената да даваш обещания е безсмислено, освен ако след това няма последващо действие.

Жената има нужда да ВИДИ как мъжът изпълнява обещанията си - а не просто да чува думи без дела.

Нека ви го обясня по-нагледно. Представете си, че някой ви е казал, че аз съм най-лошият човек, който можете да си представите. В продължение на месеци вие слушате само за това колко зле се държа с приятелите и семейството си.

Така един ден ние с вас се запознаваме и вие започвате да забелязвате, че аз не съм толкова ужасна, колкото са ви накарали да вярвате за мен. Даже изглеждам доста приятна.

Ще промените ли цялото си мнение за мен само след една среща? Най-вероятно не. Но ако в продължение на няколко седмици постоянно ме виждате как се държа мило и приятно, вашето мнение за мен ще започне да се променя.

Ето как става промяната. Доброто отношение, което сте видели от мен през последните седмици не отговаря на това, което сте чули. Слуховете за това колко съм лоша започват да потъват в небитието, защото моите действия са били последователни.

С времето, това, на което сте свидетел, ще замени повечето, ако не всички, ваши притеснения за характера ми.

Мъже, когато жената, която обичате, види думите да отговарят на делата ви, доверието й ще дойде като естествено следствие от това. Когато не спазвате думата си, това кара съпругата или приятелката ви да се плаши. От нейна гледна точка, тя ви е поверила сърцето си и ИСКА да ви се довери. Тя просто има нужда да й помогнете да го направи, така че да ви даде това, което желаете.

Ако сте жена и искате да научите повече за мъжете, препоръчваме ви електронната книга "49 стратегии за успех с мъжете и връзките"

 

 


I'm in a dialog