Защо жената не бива да пита накъде върви тази връзка

от Миглена Кючукова, консултант по успешни връзки


Мъжете знаят в себе си (макар и да не го признават на глас), че когато някой от тях достатъчно силно иска дадена жена, той прави активни стъпки да я получи - тоест преследва я кавалерски и търси обвързване с нея.

Затова това, което аз наричам Сериозния разговор (разговорът, в който се говори за бъдещето, развитието на отношенията и обвързването) е работа за мъже.

Жените никога не бива да започват първи Сериозния разговор.

Вие сте жена и имате отношения с мъж. Когато разберете, че искате да има Сериозен разговор, за това съществува само една причина – и тази причина не е добра: чисто и просто, той не ви обръща достатъчно внимание.

Ако мъжът ви ви обръща достатъчно внимание, вие не бихте чувствали нужда да започнете този разговор и “да си изяснявате отношенията”. Той би могъл да го започне – обикновено (когато вашата връзка продължава достатъчно дълго време, това би могло да бъде естествената следваща стъпка). И при това, той с удоволствие ще инициира разговора.

Когато жената поведе такъв Сериозен разговор, тя никога не го прави с радост в душата си. Напротив, от това тя не се чувства добре. Защото дълбоко в себе си осъзнава, че Сериозния разговор винаги се започва от човека, който „преследва“ – и дълбоко в себе си знае, че този човек не трябва да е тя!

Научете се да се вслушвате в този глас на дискомфорта – той ви казва, че вие не играете правилно любовната игра!

Какво още се случва когато започнете Сериозния разговор? Сериозният разговор, преведен само в една фраза, означава: не можете да издържите на напрежението! Вие желаете точно сега, веднага, да знаете накъде отиват нещата, за да можете да правите планове за бъдещето, да мечтаете за бъдещето, и да бъдете щастливи от това, че сте срещнали най-накрая сродната си душа. Това е нетърпение, примесено с несигурност – убийствена комбинация.

Флиртувайки, никога няма да се наложи  да започнете сериозен разговор

Да поддържате лек и забавен тон на взаимоотношенията с мъжа е начинът да покажете, че сте заинтересована, без да изглеждате отчаяна. 

Харесва ли ви или не, вие ТРЯБВА да играете любовната игра, докато стане време за Сериозния разговор. Най-добрият начин да постигнете това е никога, никога въобще да не го започвате вие.

Добрата новина е, че това прави живота ви малко по-лесен. Имате едно нещо по-малко, за което да се притеснявате. Сериозният разговор не е ваша отговорност. Наслаждавайте се на това предимство, че сте жена!

Няма нужда от притеснение – обвързването ще се случи, когато му дойде времето. Но това никога няма да се стане по клиширания и неефективен начин жената да поеме нещата в свои ръце – поне не и с вас, щом четете това.

Вие можете да държите ръката на приятелките си и да им съчувствате, когато те ви разказват за това как техният Сериозен разговор не ги е довел доникъде. Вие ще знаете защо. Вие ще сте достатъчно убедени, че е много важно жената да не започва първа този Решаващ разговор.

Много жени се преструват, че играят играта на любовта в ранните стадии на взаимоотношенията и са доволни от резултатите. И така, чувствайки се по-сигурни, те не разбират, че могат да изгубят всичко, което са спечелили, като си показват ноктите скоро и припират с въпроси за това накъде върви връзката им.

Сериозният разговор трябва да се повдигне от  „преследвача“ – или никога да не се стигне до него – и вие ще видите защо.

„Никога да не се повдигне този въпрос? Какво ще стане, ако го загубя?“  Много жени споделят това притеснение, което трябва да им покаже, че те грешат в играта.

Не трябва да се притеснявате, че ще загубите мъжа си, ако не го попитате накъде върви вашата връзка. Това не е разговорът, който ще определи дали сте завоювала сърцето му.

Внезапно, неочакнвано отхвърляне

Ето историята на една жена, разказана от нея самата: Аз научих по трудния начин да не започвам „сериозен разговор“ с мъжа, особено в началото. И така, имаше едно момче, което флиртуваше с мен от месец май, но неговите намерения станаха ясни през септември. Първоначално си мислех, че не го харесвам, но когато го опознах, това се промени...

С него постоянно разговаряхме, срещахме се и споделяхме много. Три седмици, след като той започна да ме търси по-интензивно, аз го целунах за първи път. Той беше опитвал и преди да ме целуне, но аз не бях сигурна.

След целувката, която и аз желаех, го попитах накъде върви нашата връзка. Представете си шока, в който изпаднах, когато той ми каза, че не е готов все още за нищо сериозно!!! Бях наранена, раздразнена и притеснена. Мисля, че той ми даде добър урок!

Аз все още го харесвах, но от този ден не положих никакво усилие в това да комуникираме. Той се обаждаше веднъж седмично. Накрая аз реших да прекъсна комуникацията с него. Не съжалявам за някого, който не е за мен. Какво мислите по въпроса? 

Мария

 

В този случай, приятелят на Мария я е ухажвал. Той е опитвал да я целуне и преди, но тя не го е целувала. Взаимоотношенията са се изграждали добре, след като той, въпреки съпротивата й, е упорствал да я вижда. Първата целувка е била голям момент и за двамата, но за нещастие, това е бил най-лошият момент за започване на Сериозния разговор.

Поради вълнението, което изпитва, Мария изтърсва въпроса накъде върви тяхната връзка. Приятелят й незабавно интерпретира това като Сериозен разговор и отговаря, че „не е готов за нещо сериозно“.

Може би клатите глава и мислите, че Мария е избрала лош момент. Много е лесно да бъдете съобразителни относно предизвикателствата на връзката, когато наблюдавате отстрани… Но когато ние сме в центъра на събитията, емоциите могат да ни завладеят и да замъглят преценката ни временно. 

Мария в началото не се е интересувала от този мъж, след това той я е „преследвал“ и е достигнала до момента, в който се интересувала от него много повече, отколкото е очаквала. Тя определено се е притеснявала за това колко далече ще отидат нещата! Емоциите са я засипали в момента на целувката. 

Мария се е опитала да отбележи събитието с думи като много важно, но това определено е оказало обратен ефект и е накарало нейният приятел да се отдръпне и да откаже да се сближат повече. Естествено тя се е почувствала измамена. За нещастие нищо от това можеше да не се случи…

Това е класически случай за голямата грешка да попиташ мъжа до къде са стигнали нещата. По-добре изчакайте, той да придвижва връзката напред като се бори все повече за вниманието ви, отколкото да започвате “преговори.”


I'm in a dialog