Защо жените не трябва да спират да правят комплименти…

(въпреки че мъжът не ги чува!) 


от Миглена Кючукова, консултант по успешни връзки 

Пиша по повод възникналите въпроси от страна на жените, след като са прочели статията ми ”Един сигурен начин да подклаждаме любовта на мъжа - статия за (обвързни) жени”.

Много дами ми споделиха, че правят комплимент на мъжа до тях, но той не обръща внимание на тяхното ласкателно изказване. 

Някои представители на силния пол не показват дори и най-малък знак на удовлетвореност, когато жената до тях казва такива силни неща като: “ Страхотно изглеждаш днес!”, “Справи се добре, браво на теб!”…

За да се случва това неприятно поведение от страна на любимия ви мъж, може да има две възможни причини: 

1. Той не е свикнал да чува от вас такива хубави думи. Сега се чуди защо е тази внезапна промяна в поведението ви. Може да подозира, че комплиментът идва, защото искате да му “измъкнете” нещо.

2. Той има ниско самочувствие и се съмнява, че заслужава вашия комплимент.

Има и нещо друго важно: от голямо значение е вниманието на мъжа да е насочено към вас, когато му правите комплимент, а не да е заето с нещо, което той върши, като гледане на телевизия, четене на вестник и т.н.

Но да се върнем на двете причини, които са ВЪТРЕ в мъжа и които го карат да игнорира позитивизма ви или дори да сумти в отговор. Което и от двете да е причина за каменната му физиономия, когато го хвалите, не бива да се отказвате да му казвате хубави думи! Трябва да продължавате с комплиментите към мъжа до вас, въпреки че за извесно време от негова страна няма да има видима или приятна реакция.

След някакъв период от време (не спирайте, дори да минават месеци), ще видите как той ще ви повярва и ще започне да се чувства по-привлекателен - във вашите очи и по принцип. Тъй или иначе, дълбоко в себе си той не е искал да спирате, въпреки че е показвал ледената си фасада.

Какво печелят жените от мъже, които откликват с радост на комплиментите им. Такива мъже могат да дават на жената до себе си най-доброто от характера си. В края на краищата вие, неговата любима жена, вече сте осветлили толкова ярко силните му страни, той самият ги е видял (нали знаете как можем да сме слепи не само за недостатъците си, но и за доброто в себе си, преди другите да ни го изтъкнат), че сега се чувства свободен повече да проявява тези свои силни страни.

Важно е, когато решим да направим комплимент на мъжа до нас, хвалбата ни да е искрена и почувствана. Трябва откровено да харесваме тази му черта, защото само тогава мъжът ще има щанс да откликне положително… Хвалете го, без да имате за цел да извлечете директни ползи за вас самите от тези комплименти! Само тогава ще ви се получи - когато имате искрено хубави мисли към човека до вас…

 

НОВИ СЪБИТИЯ В УЧЕБЕН ЦЕНТЪР УСПЕШНИ ВРЪЗКИ

1. Техника за ребаксация "Потокът на любовта" - 6 октомври
2. Лекция "Как да възпитаваме децата си" - 8 октомври
3. Вечер на отворените врати - безплатна лекция за комуникацията между половете - 15 октомври 
 

I'm in a dialog