Защо мъжът се отдръпва от жената, с която има връзка? – стратегия 34

Откъс от електронната книга „49 стратегии за мъжете и връзките”

 

От Милена Динкова, консултант по успешни връзки

Актуално: 12-13 юли - семинар "Хармония с мъжа до теб" - тренингът, който ще ви направи обожавана жена


  

Често в началните етапи на връзката, чувствата са толкова интензивни, че и двамата партньори се усещат чудесно един с друг. Мъжът е омагьосан и изглежда не може да се насити на жената. Обажда се често и прокламира любовта си към нея. Непрекъснато настоява да знае все повече и повече подробности от живота й. За една жена това е не само ласкателно, то е истински емоционален оргазъм. Да има мъж, който е така обсебен от нея – това я кара да се чувства цялостна.

 

И тогава нещата се променят – седмиците и месеците се нижат и тя започва да забелязва, че неговото внимание отслабва. Той се обажда, но не толкова често. По някаква причина не демонстрира чувствата си така, както го е правил само преди няколко седмици. Очевидно тя прави нещо не както трябва, нали?

 

Ако някога сте преживявали този феномен, нека се опитам да ви обясня каква е причината за него. Когато мъжете изпитват емоции, те имат склонност да ги усещат много интензивно и на кратки изблици. През първите няколко дни/ седмици/ дори месеци, докато връзката все още е нова, е съвсем обичайно за мъжа да има много силни чувства.

 

Но това, което мъжете правят, без да искат, е да създават у жената впечатлението, че ще изпитват страст и ще действат със страст до безкрайност. В действителност те самите често вярват, че тези бурни чувства ще траят вечно. Много мъже са удивени и обезкуражени, когато се събудят един ден и интензивните емоции просто не присъстват във всяка една минута. Тогава те си казват: „Нещо трябва да не е наред, щом не изпитвам толкова силни емоции както преди.” На този етеп много мъже прекратяват връзки, които лесно би се развили в нещо, което ще топли сърцето им цял живот.

 

Какво можете да направите, за да избегнете ситуацията, в която „мъжът губи интерес”? За начало е добре да свикнете с мисълта, че в една постоянна връзка мъжете ще се отдръпват емоционално отвреме-навраме. Често жените мислят, че тази закономерност не се отнася за тях. Нерядко казват, че знаят, че това може да се случи, но после са много изплашени и несигурни, когато в действителност то се появи. В мнозинството от случаите, просто да знаеш, че ще стане така, не е достатъчно. Жените имат нужда от знания и стратегии, които да трансформират страховете им в чувство на увереност.

 

Това, което един мъж намира за привлекателно много повече, отколкото можете да си представите, не е жена, която никога не показва нервност и не се разстройва. Мъжете намират за изключително атрактивна жената, която е достатъчно самоуверена, за да може да покаже своята уязвимост, като същевременно умее да сдържи тези си чувства дотам, че да не я погълнат.

 

Но има още един аспект, върху който жените имат пълен контрол. Често жената изглежда твърде удобна за мъжа, когато демонстрара следното поведение:

-          позволява връзката да се прогресира твърде бързо

-          дава повече, отколкото получава

-          толерира лошо отношение

 

Ако жената прави едно или повече от тези неща, страстта на мъжа ще си отиде. Със сигурност. Всъщност тези неща са основната причина за решението на мъжете да прекъснат дадена връзка.

Ако си мислете, че да давате и давате е начин да задържите мъжа, значи вие завишавате вероятността той да се оттегчи от вас. За да поддържате страстта му жива, винаги трябва да запазвате известна мистериозност, дори двамата да сте женени. Знам, че това може да ви звучи трудно, но може да бъде направено, ако прилагате стратегиите на флиртуването и уязвимостта във връзките си.

 

Ако, като жена, искате да научите повече стратегии за поддържане на хармонични отношение, вижте електронната книга „49 стратегии за мъжете и връзките”

Ако искате практически да се упражните в изкуството да бъдете абсолютно неустоима за партньора си, заповядайте на тренинга „Хармония с мъжа до теб”


I'm in a dialog