Защо той не иска да се обвърже (ожени)?

от Милена Родригес, консултант по успешни връзки

Ако трябва да бъдем точни по отношение на мъжете, които избягват обвързването и брака, при всеки от тях има повече от една причина. Затова тук по-скоро давам обща идея за нещата.

Има 3 основни мотива, които обикновено стоят в основата на мъжкия отказ от обвързване.

1)    Той си получва всичко, което иска от жената и без обвързване

Ако получаваш билети гратис, защо да плащаш за представлението?... Същото е и с жените. Повечето дами смятат, че това се отнася за секса, но това е преувеличение (прекаленото въздържане от секс с цел той да ви желае повече е манипулативно и има обратния ефект). Тук става въпрос за нещо много повече. Може би въпросната жена му пере, отзовава на секундата, винаги когато той я иска наоколо и дори му дава пари... И понеже той тъй или иначе си получава всички реални ползи на брака (от негова гледна точка), той не вижда причина да се обвързва...

2)    Той се страхува от обвързване...

Това е, което повечето жени предполагат и, в зависимост от мъжа, нерядко има основание. Страхът от обвързване означава следното: той е бил емоционално нараняван преди (може би в детството си от родителите или други хора, които са се грижили за него, а може и да е имал пропаднали романтични връзки). Тъй като мъжете не се оправят добре с емоционалната болка, тяхната основна защита срещу нея е... ами, просто да избягват връзки, които имат потенциала да ги наранят (особено такива, които ги карат да тръпнат и да влагат сърцето си).

Проблемът с подобни мъже е, че те имат склонността ПОГРЕШНО да си мислят,  че „правилната” за тях жена е тази, която ги кара да се чувстват чудесно „през цялото време”. Обикновено, единствената жена, която може да се доближи, до този стандарт е майката на бебе от мъжки пол. Иначе никоя жена не може да бъде „чудесна” през цялото време.

3. Неговото темпо е различно от вашето...

Има случаи, когато мъжът силно желае да се обвърже с дадена жена, но ще му отнеме повече време, за да направи това на практика, отколкото жената си мисли, че му трябва. Това определено е най-малко вероятната причина, но се случва. За мъжете над 30-годишна възраст, обикновено не са необходими повече от няколко месеца да разберат дали жената е Специалната.

Ако той все още не е сигурен как се чувства спрямо жената, след около 6 месеца, опитът ми показва, че това обикновено се дължи на някоя от горните две причини.

Ако е на по-малко от 30 години, вереоятно на него ще му отнеме повече време да се реши. Мъжете на 20 и няколко години още не са се доказали във финасово отношение – което си е голямо съображение от мъжка гледна точка. Освен това те още не са преживявали достатъчно провали и трудни моменти в живота си, за да знаят, че свободата да бъдеш сингъл всъщност може да бъде тежко и досадно нещо.

Ако искате да разгадаете повечето от мотивите на мъжете да правят нещата по определен начин, препоръчваме ви електронната книга „49 стратегии за успех с мъжете и връзките”.

Ако искате да овладеете умението да бъдете Специалната за мъжа, който сте избрали, няма нищо по-добро от тренинг-семинара „Харамония с мъжа до теб”.


I'm in a dialog