Как да влияете на мъжа, за да получите каквото искате. Бъдете дипломатични!

Откъс от книгата „49 стратегии за успех с мъжете и връзките”  

От Милена Динкова, консултант по успешни връзки

 

Мъжете всъщност копнеят да ви дадат каквото искате, макар че никога няма да ви го кажат открито. Това, което те желаят, е да бъдат очаровани така, че да правят усилия за жената. Ако подходите дипломатично, почти няма нещо, което мъжът да ви откаже. Но помнете, че за изпълнението на долуизброените стратегии се изисква търпение, постоянство и понякога овладяване на желанието ви да имате всичко тук, сега и веднага. Последното са очаквания, характерни за децата, така че оставете детинското тропане с крак, за да се превърнете във възрастен човек и неустоима жена.

 

 

Стратегия № 43: Как да използваме думите, за да получим от мъжа каквото искаме?

Думите са много мощен начин да влияем на другите, но не толкова думите са важни, колкото начина, по който ги казваме.

Например ако кажете на някой мъж как точно искате да ви обича, да се грижи за вас, да ви третира и т.н., тогава... нали знаете, мъжете, такива каквито са, не обичат да им казвате какво да правят. Особено пък как да ви обичат и да се грижат за вас. Затова е добре съзнателно да „бомбардирате” ума му с думи, които го насърчават да се отнася добре към вас, без директно да му диктуват това.

Често препоръчвам на клиентките си, които са сингъл и активно се срещат с мъже, да използват една от любимите ми фрази: „Животът е крехко нещо, бъди внимателен с мен!” След три-четири подобни случки, вече само трябва да започнат: „Животът е крехко нещо...” и мъжете сами добавят: „Бъди внимателен с мен!” Още от първата среща мъжете запомнят тези думи и всеки от тях се старае да бъде внимателен с жената. Дамата, която го казва, прави тази фраза нещо като своя запазена марка.

Ако някой мъж започне да приема любовта й, сякаш му се полага, жената просто казва: „Животът е крехко нещо...” и той веднага отговяря: „Знам, трябва да бъда внимателен”, или „Ясно, тази жена тук има нужда от внимание” , или „Ооо, значи сега не съм внимателен!”

Това е интересен начин да провокирате размисъл и да докоснете нечие сърце. За разлика от другите подходи да си „искате своето”, които създават разногласия и стрес, този оставя мъжа свободен, защото той разбира, че върху него не се оказва натиск – затова няма нужда да става подозрителен, недоверчив и да се настройва за конфликт. Неговото решение да участва в отношенията се основава на собствения му избор, а не на манипулация и контрол.

 

Научете повече за книгата „49 стратегии за успех с мъжете и връзките”.


I'm in a dialog