Как да запазим мъжа до себе си

от Милена Родригес, консултант по успешни връзки 

Понякога, когато става въпрос за връзка с мъж, да се държите прекалено самоуверено (сякаш не ви пука), може да се окаже проблем. Да, знам, че сте чували, че мъжете харесват самоуверени жени и такива, които винаги са щастливи. Да, самоувереността е важна, но тя е само една част от уравнението.

Днес обаче искам да опиша действията и моделите на поведение на жените, които без усилия привличат и задържат мъж до себе си.

1) Тези жени приемат да ги дразнят и не се притесняват от това 

Почти всяка “очарователна жена” има способността да не свръхреагира, когато я дразнят, тестват или й се подиграват. 

Тези жени нямат чувството, че това дразнене, ги определя като личност. Като резултат те просто могат да се засмеят и да оставят забележките да потънат в нищото. 

Моля, обърнете внимание, че не казвам, че да ви се подиграват е хубаво нещо или че да понасяте обиди е изискването да получите и задържите мъжа до себе си.

И все пак как дадена жена (или мъж) реагира на дразнене разкрива много за нея (него). 

Ето ви една истина за мъжете, която по-скоро няма да ви хареса… мъжете дразнят.

Мъжете се дразнят един друг, докато са в гимназията, дразнят също така и момичетата там. Разбира се, когато се оженят, те дразнят и жените си. Да, като нарочно да правят неща, които знаят, че ще ви нервират. Наречете го незряло, глупаво или както искате, но то ще ви се случва. Не само това, но най-страстните и вълнуващи мъже имат склоност да дразнят жените повече.

Така че пред вас стоят два избора:

a) Да си изберете мъж, който е по-малко вероятно да ви дразни. Той обикновено ще е по-стабилен. И макар че това може да звучи скучно, всъщност то не е. (Само попитайте някоя жена, която е омъжена за някой, който е много забавен, но на който му е трудно да се задържи на работа).

Или

б) Нека ви покажа как да поставяте сърцето си на първо място

Така, дразненето няма да ви засяга толкова, колкото сте склонна по принцип. Спрете да се опитвате да намерите мъж, който е едновременно вълнуващ и много чувствителен към емоционалните ви нужди. 

Съжалявам, но, ако може да намерите и двете черти у мъжа в началото на връзката си, то с времето мъжете не могат да бъдат и двете.

2) Тези жени са автентични 

Тази характеристика е свързана с куража, който се иска, за да се покажем несъвършени. Много жени често интерпретират грешно това, което чувстват. Те вярват, че трябва да разберат всяко чувство, което изпитват, иначе нещо не е наред. 

Това е същото нещо, което някои хора правят по отнощение на физическите оплаквания. С всяко пробождане в гърдите или болка в коляното, те тичат при доктора като питат: “Какво не е наред?” 

Истината е, че в повечете случаи, всичко е наред. Просто понякога в гърдите ви има странно усещане, а коляното е малко схванато.  

По същата логика, не е необходимо да разбирате всичките си чувства. Опитвайки се да откриете причината за всяко ваше чувство, може да ви накара да сте с вдигнат гард с мъжете -  тоест стегнати и сковани.

Ключът към това да бъдете автентична е да можете да правите разлика между импулсите си (които са много интензивни, но трябва да бъдат игнорирани) и истинските си чувства (които винаги трябва да слушате).

Автентичните жени знаят разликата между тези два типа усещания. Те имат способността да се чувстват уплашени от някой конфликт във взаимоотношенията, без да свръхреагират и така да отблъснат мъжа от себе си. Те могат да се чувстват обезкуражени, без да се държат като нуждаещи се и да просят любов.

Автентичните жени също изживяват неприятни чувства. Но тайната е, че те умеят да ги усещат като не оставят тези чувства да вземат контрол над тях. 

 


I'm in a dialog