Как да изберем най-добрата жена за себе си?

от Милена Динкова, консултант по успешни връзки

идеалният партньор

Имам клиенти мъже, които в един или друг момент от живота си са били заблудени и подмамени от начина, по който изглежда жената. Някои от тях са пропилели безкрайни часове и малки състояния да преследват жени, които са ги лъгали и са се отнасяли с тях като изтривалки. Някои дори съжаляват, че не са се оженили за кандидатката, която не е точно физически привлекателна, но е "добра жена".

Няма "стандартен" лакмусов тест, който веднага да покаже дали жената е "добра жена" или е "една от онези". Това са просто няколко от нещата, за които трябва да следите, докато излизате с някое момиче/ жена:

1. Тя притежава приветлива усмивка, която не е изкуствена, а я има и в очите й - прозореца към душата й. Нейният поглед, а и цялото й същество, някак си "светват", когато влезете в стаята или се приближите до нея.

2. Тя ви позволява да бъдете себе си. Тя не иска да ви променя - да ви дава ново име, да ви поправя и наставлява, за да може да ви обича. Тя просто ви приема такъв, какъвто сте.

3. Тя искрено се радва на компанията ви. Не се страхува да помоли за нея и да каже, че й е приятно да бъде около вас. Чувството да сте до нея е сякаш сте с най-добрия си приятел, защото можете да бъдете себе си. Нямате усещането, че непрекъснато трябва да внимавате и да бъдете нащрек, да се опитвате с всички сили да я направите доволна и все нещо да не стига.

4. Тя прави усилие за нещата, които мисли, че ще ви зарадват. Тя е жената, която ще ви се обади, просто да ви каже "Здравей" или "Мисля за теб", макар че иначе е заета или изморена.

5. Тя е независима и сигурна в себе си. Тя няма нужда от постоянно внимание и не ви оказва натиск непрекъснато да храните самочувствието й.

6. Тя е до вас, когато сте добре и когато сте зле. Тя е щастлива, когато я водите на скъп ресторант и също толкова доволна, когато седи на дивана до вас, без да прави нищо.

7. Спазва обещанията си. Тя не играе игрички, а ви показва ясно какви са чувствата и позицията й по отношение на връзката. Отнася се към другите по начина, по който иска да се отнасят с нея.

8. Тя вярва, че една връзка е както вземане, така и даване. Тя не е винаги концентрирана върху себе си, а обръща внимание и на "нас" и "ние". Тя поема напълно своята част от отговорността за връзката.

9. Тя показва уважение към вас както насаме, така и пред хората. На нея й пука как другите ви виждат и как се отнасят с вас.

10. Тя е мила не само с хората, които ще й донесат полза, а се отнася с уважение и съчувствие към портиера, сервитьорката, просяка на улицата, към децата, възрастните и т.н. Това е знакът за това как ще ви третира, когато вече сте й сигурен и повече не се старае да ви впечатли.

11. Тя наистина иска да има връзка с вас, а не просто с "който и да е мъж". Тя говори позитивно за противоположния пол, но също така не е сляпа за неговите недостатъци.

12. Тя харесва нещата, които харесвате и прави усилие да се заинтересува дори от нещата, които вие обичате, а тя - не.

13. Тя не се притеснява и не е твърде горда да ви покаже колко ви обича. Тя ви дава любовта си, а също така и доверието си.

14. Тя е позитивна, доволна от себе си и живота си. Тя не се опитва да омаловажава или критикува другите жени, за да се покаже по-добра отколкото е в действителност.

15. Тя ви кара да се чувствате значим, дори с всичките ви грешки и недостатъци - и е щастлива, че сте се родили и ви има на тази земя!

Да, мъже, на този свят все още има добри жени. Сега вече знаете какво да търсите. Тя може да е просто под носа ви. Тя може да е жената на съседното бюро, която услужливо ви носи кафе и просто чака да я забележите. Или касиерката в банката, която се усмихва всеки пък, когато влезете. А може да е шефката, която наричате "кучка" - да, вицепрезиденката на вашата компания. Тя може да е всяка...


I'm in a dialog