Как да изкажа благодараността си на човека, който ме ухажва

ВЪПРОС: Преди броени дни получих огромна услуга от човек, от когото изобщо не съм очаквала това. Имах проблем, който споделих това с моя приятелка, състудентка, а тя споделила това с наш колега - състудент, който от доста време "дава" индикации, че ме харесва. 2 часа по-късно самият той дойде и ми призна, че е "научил" за проблема, че има свои познати, които ще ми помогнат. И наистина всичко се уреди перфектно, благодарение на неговата намеса.

Първото нещо, което направих веднага след като се реализираха нещата по начина, по който ги исках, беше да му се обадя и да му благодаря за пореден път за страхотната услуга, която направи. Той каза, че не давал празни обещания и че трябвало да знам, че срещу мен има сериозен човек, който държи на думата си. Е, малко егоистично прозвуча, но все пак нали е зодия Телец. Та, накратно бих искала да Ви попитам какво да направя за него, за да му благодаря? Не се познаваме в детайли, излизали сме заедно само в компания с други колеги - състуденти.

КОНСУЛТАНТЪТ ПО УСПЕШНИ ВРЪЗКИ ОТГОВАРЯ: Много ви се радвам, защото привличате вниманието на мъжете, без да се стараете специално - което винаги е правилният начин. Предлагам просто да се насладите на този подарък, който ви е поднесъл животът в лицето на състудента ви. Това, което е казал той: че пред себе си имате сериозен мъж, може да ви звучи егоистично (всъщност не знам защо така го чувате след алтруистичния жест, който той е направил за вас; в най-лошия случай репликата му е просто самохвална), но от мъжка гледна става въпрос за уверение, че имате пред себе си човек с потенциал на добър партньор. Така е то, когато ухажват, елените си точат рогата, пауните си разперват опашките, а мъжете правят кавалерски жестове.

Затова не мисля, че трябва да правите кой знае какво да му благодарите. Вече сте го сторили с думи, това е достатъчно. Една искрена, лъчезарна усмивка е всичко, което му трябва на човека, за да се чувства доволен от жеста си. Когато мъжът дава, а жената пълучава с усмивка, тогава всичко е както природата го е наредила и двамата са щастливи. За съжаление, много от съвременните жени не умеят да получават, някак все им е гузно, сякаш не заслужават, сякаш нещо много неудобно се е случило. Ето сега на вас ви се предоставя случай да практикувате тънкото изкуство на получаването. Използвайте го!

Иначе не му дължите нищо, той го направил, защото е искал да го направи и така е доставил радост на самия себе си.

Едно уточнение обаче: за мен този човек е наистина свестен и много ви харесва. Така че ако вие смятате, че е приемлив кандидат, от сърце ви препоръчвам да му дадете шанс.

Ако никак не ви харесва като потенциален партньор, тогава ви съветвам да го запазите като приятел или поне добър познат. Бъдете винаги мила с него! Ако той ви се обясни, тогава тактично откажете. Но в никакъв случай не странете от него и не се дръжте грубо, така че да го откажете - това е незрял начин на поведение и обикновено се връща на тези, които го практикуват.


I'm in a dialog