Как да направите мъжа емоционално зависим от вас?

От Милена Динкова, консултант по успешни връзки

Най-вероятно всеки път, когато чуят думата „зависимост”, повечето от нас мислят за някаква форма на пристрастеност или болест – напрамер зависимост от наркотиците, зависимост от тютюна и т.н. Смисълът, който влагаме е, че това, към което човек е зависим, трябва на всяка цена да бъде избягвано и е важно влечението към него да бъде прекратено.

Повечето хора със зависимости имат така наречените адиктивни характери тоест те показват склонност да разчитат на другите да задоволяват нуждите им или да поемат техните отговорности. Със сигурност не ви съветвам да изграждате връзка с такъв човек, нито пък да се стараете да станете жена със зависим характер.

Но как бихте реагирали, ако ви кажа, че да направите мъжа си емоционално зависим е хубаво нещо – и за него, и за вас? Всъщност бих искала да ви убедя, че мъжът иска да е емоционално зависим от жената в живота си.

Истината, която повечето дами не разбират, а мъжете никога няма да ви кажат е следната: мъжете са наслаждават на това да бъдат очаровани от някоя специална жена и обичат да правят за нея неща, които биха я зарадвали.

Колкото и обобщаващо да ви звучи това, мога да ви уверя, че повечето мъже гледат на поддържането на връзка като на награда. Една истинска жена има способността на облекчи каквато и душевна болка да изпитва мъжът до нея и в същото време го кара да се чувства силен и могъщ. А мъжете копнеят за това повече от всичко.

Една жена може да постигне гореописаните ефекти върху мъжа като прави следните две неща:

1) Тя слуша своето сърце и го поставя на първо място пред който и да е мъж

Накои бъркат това женско поведение с това да се държиш като разглезена егоистка, но всъщност то е много привлекателно за мъжете. Може би ще попитате: „Какво означава да поставям сърцето си на първо място пред всеки мъж?”

Ето, ще се опитам да го обясня с едно сравнение. Представете си, че имате малка дъщеря, която върви с вас навсякъде, където и да отидете. Да кажем, че това малко дете е всъщност вашето Сърце. И да си представим освен това, че е ваша работа е да защитавате това малко момиченце (вашето Сърце).

Така, ако мъжът ви се държи грубо с това дете, какво бихте направили? Щяхте ли да игнорирате грубостта му, само защото той е много симпатичен или изглежда добре? Щяхте ли да кажете на вашето малко момиченце, че вината е нейна... защото той е тооолкова симпатичен? Надявам се, че не бихте го направили.

Наистина силно се надявам да я защитите. Или бихте си тръгнали от този мъж с вашата дъщеря или бихте му казали да спре. Бихте направили нещо. И все пак толкова жени толерират лошото поведение у мъжа спрямо себе си, защото той е наистина симпатичен (секси, интересен и т.н.). Те поставят този човек на първо място, пред своето собствено сърце и това кара мъжът да мисли за тях не като специални, а като достойни за съжаление. Дами, моля ви запомнете това: никога не е добра идея да поставяте който и да е мъж пред вашето собствено сърце. Апелирам горещо към вас да устоите на това изкушение и да се научите как да поставяте сърцето си на първо място.

2)      Такава жена е много лесно да бъде зарадвана от мъжа си

Това може и да ви изглежда като отрицание на казанато досега, но всъщност не е. Когато жената поставя собственото си сърце на първо място, това предотвратява насъбирането на огорчение към мъжа от нейна страна. Тя не толерира лошо отношение, което означава, че няма как да натрупа неизказани обиди и гняв към него. Конфликти в двойката има, както е нормално за всяка връзка между човешки същества, но те се изговярят и се разрешават вместо да се игнорират.

И понеже жената не е изпъленена с огорчение, тя съвсем естествено може лесно да бъде зарадвана. Обратното, ако при жената съществува известно ниво на огорчение, колкото и мил жест да направи към нея мъжът, позитивната му постъпка ще й изглежда като подигравка или не толкова искрена.

Когато при жената няма огорчение и мъжът направи нещо хубаво за нея, тя не просто казва „Благодаря”, тя показва емоционална реакция. Може да подскочи от радост, цялото й лице да се озари... Романтичната вечеря по нейните думи не е била просто „приятна” – била е „чудесна”.

Когато мъжът й предложи помощта си, такава жена не казва просто „Благодаря”, а „Караш ме да се чувствам специална като ми помагаш така...”

Когато мъжът усеща, че може да събуди радостта на една чудесна жена, той става емоционално зависим от нея и е готов да направи почти всичко в нейно име.

Да поставяте сърцето си на първо място е умение, което изисква познание и кураж – ще получите тези две неща на тренинг-семинара за жени „Хармония с мъжа до теб”.

Ако искате да научите повече за начина, по който мъжете гледат на връзките и който е доста различен от този на жените, препоръчваме ви електронната книга „49 стратегии за успех с мъжете и връзките”


I'm in a dialog