Как да не му оказвате натиск?

от Милена Родригес, консултант по успешни връзки 

 

Ние като жени обикновено не искаме да оказваме натиск на любимите си хора, нали? Твърде нежни създания сме, за да се държим така… Или?

Толкова много жени всъщност правят това отново и отново, най-често защото не осъзнават, че оказват именно натиск. 

И което е още по-неприятно: ние дори съзнателно избягваме поведения, които биха отмахнали огромно количество натиск от човека, който ни е скъп.

Така например, ако правите по-малко за мъжа до вас, ще свалите огромно количество натиск от плещите му. Да, ще го повторя: твърдя, че ако правите по-малко за него, това ще му хареса повече. Ако не се раздавате на 120 процента за негова милост, това ще ви направи по-женствени в неговите очи. 

Така ще получите повече от неговата обич и внимание. Той ще започне да изпитва топло и приятно чувство към вас, защото сте отмахнали натиска. 

Не че той осъзнава какво се е случило. Просто си мисли, че вие сте чудесна. Започва да се чувства по-добре около вас. 

И дори.. чувствата му към вас стават по-интензивни, отколкото към която и друга жена, която е способен да си припомни. 

И защо е така? Защото сте преустановили натиска спрямо него.

Често, когато жените се чувстват разколебани в отношенията си по една или друга причина - напремер искат връзката да се развива по-бързо, чувстват, че той не е доволен от тях или се усещат заплашени от женска конкуренция, те реагират като започват да сипят повече внимание върху мъжа. И така му създават още повече натиск. После се чудят защо той повече се отдалечава.

Не искам да кажа, че не няма нужда да обръщате внимание на мъжете си или че не бива да правите хубави жестове за тях. Само имам предвид, че когато той чувства, че жената е по-ентусиазирана за отношенията и е готова да се раздаде за тях повече, отколкото той самият е готов да го прави (на този етап), мъжът добива усещането, че тя е отчаяна. Също така смята, че тя очаква твърде много от него и връзката, вместо да търси удовлетворение от собствения си живот - и ето в кой момента започва да чувства натиска.

Ключовите или кризисните ситуации в една връзка въобще не са момента да даваме повече от себе си на мъжа. Те не са момента да флиртуваме с него, да му правим подаръци, да му се обаждаме повече от преди. Дори и той да ни е казал, че има нужда именно от това… Която и жена да го е направила, след това със сигурност е изпитала жилото на мъжкото отхвърляне. 

Как да даваме внимание и да правим жестове за мъжа е умение, което със сигурност отчита подходящия момент и като цяло трябва да е в доста по-малка доза, отколкото повечето жени смятат…

За да научите повече за уменията, които правят жената желана, заповядайте на тренинг-семинара “Хармония с мъжа до теб”… 


I'm in a dialog