Как да постъпя, за да се виждаме по-често?

ВЪПРОС: От четири месеца се виждам с един мъж, но рядко, защото живеем в различни градове. Много искам нещата да се случат и да продължим да бъдем заедно. Но не знам  как точно да постъпя. Бях решила да прекараме идващите празници заедно. Предложих му вариант за това, но той каза, че не знаел още... Как да постъпя, за да се виждаме по-често? И имам ли шанс да променя нещо?

КОНСУЛТАНТЪТ ПО УСПЕШНИ ВРЪЗКИ ОТГОВАРЯ: Не мога съвсем да преценя ситуацията, защото информацията за отношенията ви с този мъж е доста оскъдна. Не съм наясно например дали той по принцип е  малко по-резервиран от вас към отношенията ви или се дърпа само за прекарването на празниците заедно.

Както и да е, ще се опитам да дам няколко насоки, които важат в такива случаи по принцип. Разбирам, че МНОГО искате нещата да се случат (и ви го пожелавам), но понякога именно това МНОГО пречи на естественото развитие на фазата на ухажване и опознаване между мъжа и жената.

Вие сте съвсем в началото на любовните си отношения и в този етап е важно жената да е леко по-дистанцирана от мъжа и да забавя темпото на развитие на  отношенията (това означава да му позволявате да ви вижда малко по-рядко, отколкото той би искал). Освен това докъм шестия месец по-скоро мъжът трябва да инициира срещите и  да предлага варианти. Мъжете са създадени от природата да бъдат ловци и ако жената се окаже твърде лесна "плячка"  и дори сама тръгне да преследва, мъжете губят интерес, стават дръпнати и дори могат да прекъснат връзката.

В конкретния случай с празниците: питайте го докога ще може да ви даде окончателен отговор за вашия вариант, „отпуснете" му не повече от пет дни за обмисляне, празниците наближава все пак. Говорете му с овладян глас и не го обвинявайте за нищо. Ако той каже, че не може, отговорете му СЪВСЕМ СПОКОЙНО: добре, разбирам те. После си огранизирайте да прекарате весело празниците с приятели. След това можете невинно му разкажете колко сте се забавлявали. Това ще го накара да се заинтересува силно от вас поради две причини: 1. Когато мъжете отказват, те очакват жените да се разстройват. Ако жената не се разстрои, това кара мъжът да се чуди какво става в главата й: в неговите очи тя става много специална и очарователна, 2. Когато мъжът  разбере, че една жена може да се забавлява и без него, това страшно го амбицира да я търси и да иска да я вижда.

За да се случат нещата, трябва да стане така, че той да ви „преследва". Ако вие повече настоявате, молите и организирате нещата, за да бъдете заедно, това ще го отблъсне. Отпуснете се и го оставете той да води „танца" - нали е мъж все пак!


I'm in a dialog