Как да привлечем човека, когото харесваме

от Милена Динкова, консултант по успешни връзки

любов, двойка

Знаете ли какво е наистина най-привлекателно за представителите от противополжния пол? Мога да се обзаложа, че не знаете. Не бих искала да съм груба, просто повечето от нас не са наясно, защото никога не са им казвали. Затова ние си правим заключения на база мнението на приятелите ни или от собствения си опит във връзките. Какви са тези заключения?

Мъжете харесват само слаби жени.

Мъжете искат само жени, които не могат да имат.

Жените предпочитат само мъже с големи финансови възможности.

Жените обичат мъже, които никога не показват слабост.

Ще ми повярвате ли, че имам клиенти, които не се вместват в нито един от тези критерии и все пак срещат пракрасни партньори, женят се за тях и си ги запазват? Давам ви думата си, че такива хора съществуват. И всички те имат нещо общо помежду си. Те са открили една тайна, нещо, което никой от противоположния пол няма да ви каже:

На хората може да се повлияе, така че те да чувстват привличане към вас.

Нека ви обясня. Ние често вярваме, че другите или са привлечени към нас, или не са. Тъй като повечето от нас отдават голямо значение на външния вид, лесно е да си решим, че освен ако не запалим мигновена искра, значи няма надежда.

Работното място е една от ситуациите, които доказват, че това често е мит. Любовта с колега е нещо, което се случва всеки ден и въпреки, че тя понякога започва от мига на запознанството, в повечето случаи сценарият е друг. Често мъжът и жената се срещат и никой от двамата не усеща искра. Така те продължават да си вършат работата, като отвреме-навреме си контактуват...

След няколко седмици или месеци, двамата свикват един с друг. Без да се стараят да се „харесват”, те откриват не само, че се наслаждават взаимно на компанията си, но и че мислят често за другия. И макар че в началото те не са се виждали в романтична светлина, привличането на мъжа към колежката (и обратното) става все по-силно. Този сценарий се случва всеки ден и е толкова чест и въздействащ, че някои компании дори са въвели правила срещу връзките на работното място.

Така че как да създадем привличане у човека, когато искаме? Ето три бързи съвета, с които да започнете:

1.      Не можете да привлечете всеки

Това може да звучи опростенческо, но някои хора никога няма да бъдат привлечени към вас. Имах познат преди години, който беше млад, висок и изкарваше добри пари. Жените вечно му се обаждаха и го канеха на срещи. Това, което тези жени не разбираха, е, че той е привлечен от по-закръглени дами. Не го интересуваха жени, които са слаби и грацилни. Него го теглеше към момичета с по-изявен ханш. И макар ухажорките му да бяха привлекателни за повечето мъже, за моя познат нещата стояха различно – той излизаше с тях и просто не усещаше никаква искра. Мога да си представя как тези жени са стояли вкъщи пред телефона, чудейки се какво са направили грешно.

Истината е, че те никога не са имали шанс с него, просто защото не са били това, което той е търсел.

Може ли човек да промени подобни предпочитания? Има много неща у желания „обект”, върху които можем да окажем влияние, но обикновено съществуват едно или две убеждения и предпочитания, с които той няма да направи компромис.

Спомням си студентските години, когато си говорих с мой познат за това какви качества търси у хипотетичната си бъдеща съпруга. Той ми каза: „Просто искам някоя много хубава жена.” На което аз възкликнах: „Само хубава? А за какво ще си говорите на вечеря?” Той ми отвърна без следа от колебание: „Това няма значение за мен!” Десет години по-късно той дори няма сериозна приятелка.

Така че някои хора няма да са привлечени от вас, просто защото си имат своеобразия, а не защото вие не сте достатъчно привлекателни.

2.      Дръжте се еднакво към всички мъже/ жени

Това е по-трудно за разбиране и най-вече за изпълнение. Когато сте привлечени от някого, вероятно ще се стремите той/ тя да ви забележи. Ще се усмихвате, ще флиртувате или невинно щe задавате въпроси. Всяка от тези стъпки може да проработи, но има нещо по-мощно и въздействащо.

Хората, които без усилие привличат подходящия партньор – и го ЗАДЪРЖАТ до себе си, имат нещо общо помежду си. Те се държат с безинтересните мъже/ жени по същия начин както и с интересните. Не гледат на разговора с някой скучен мъж/ скована жена като загуба на време. И макар да не намират този „обект” за много привлекателен, те са грациозни в общуването. Съзнават, че той/ тя може да изтълкува погрешно тяхната любезност, но приемат този риск и внимателно отклоняват поканата. Когато сте внимателни в общуването, мили и забавни за всички представители на противоположния пол, тогава ще сте много по-съблазнителни за мъжа/ жената, от които се интересувате.

Не, това не значи, че ще се хванете с някого, когото не харесвате. В никакъв случай! Привлекателните мъже/ жени няма да си помислят, че сте неудачници, ако си говорите с някой социално незрял индивид. Това, което привлекателните хора ще забележат у вас, е вашата самоувереност и чар. Мъжете гледат как се държите с другите мъже, както и жените забелязват как мъжът третира другите дами.

3.       Утвърждавайте мечтите му/й

Трябва малко да сте опознали човека, преди да приложите този съвет, но когато го приложите, той действа изключително мощно. Всеки от нас си има мечта. Може тя да не е голяма, но със сигурност съществува. Когато се появите в живота на друг човек и не само разбирате какво той иска да постигне, но и вярвате в способността му да го осъществи, вие ставате специален в неговите очи. Ако го чуете да спомене нещо, което той/ тя обича, независимо дали вие го обичате или не, намерете начин да утвърдите пред него своята вяра, че той/ тя може да постигне мечтата си.

Например жена, от която се интересувате и която има собствен бизнес, може да каже: „Знаеш ли, мислех си да инвестирам в недвижими имоти. Но това ми се струва рисковано”.

Тогава вие можете да отвърнете: „Виж, не знам дали е рисковано или не, но съм сигурен, че би се оправяла добре с тези неща.”

По-лесно е, ако я познавате поне донякъде, преди да й кажете това, тъй като, ако ви попита защо мислите така, трябва да имате аргумент, с който да подкрепите изказването си. Така думите ви ще бъдат кредибилни в нейните очи и ще ви направят много специален за нея. Разбира се, същият съвет важи, ако сте жена и искате да привлечете определен мъж към себе си.

 

За да създадете повече привличане, заповядайте на лекцията "Флирт с думи"!


I'm in a dialog