Как да привлечете свестен мъж?

от Милена Родригес, консултант по успешни връзки

Вие сте атрактивна жена, цените себе си и смятате, че имате много какво да предложите на един специален мъж. Приятелките ви казват, че сте чудесна и със сигурност ще намерите своя „принц”. Но минават няколко месеца или дори години в срещи с потенциални кандидати и като че ли няма мъж, който да отговаря на критериите ви. Ако искате дългосрочна, страстна и дълбока връзка, време е сама да прецените себе си. Препоръчвам ви да следвате този план, за да откриете и задържите до себе си качествен мъж:

  1. Направете си списък на вашите лични слабости. Признавам, че това е неприятна стопка, но все пак доста ключова. По-есетествено е за една хубава и успешна жена да мисли повече за плюсовете на личността си. Но сега изпитайте душевната си сила и запишете по-малко бляскавите страни на характера, поведението и навиците си. Ако имате нужда от обратна връзка за себе си, попитайте бивш партньор и добър приятел. Това помага, защото разбирате как ви виждат потенциалните кандидати. Един качествен мъж няма да прави компромиси, като приеме жена, която се държи грубо с околните, иска постоянно вниманието само върху себе си, флиртува диво пред очите на партньора си, негативна е и т.н... каквито там слабости може да имате. Когато ги откриете, много е препоръчително да поработите върху тях.
  2. Дайте си сметка как тези слабости са повлияли на миналите ви връзки и разочарованията ви. Вероятно ще сте изкушена да вините само другата страна, но ако някой мъж е бил емоционално недотъпен, агресивен, безотговорен и т.н., дайте си сметка, че вие сте го избрали. Каква ваша слабост може да ви довела до този избор?
  3. Когато излизате на срещи с кандидати, опитайте се да идентифицирате т.нар. „играчи извън правилата” бързо и ефективно. Става въпрос за мъжете, които имат черти и качества, с които въобще не можете да живеете. В първите ви разговори питайте дали са обвързани, какво работят, с кого живеят и дали имат деца. Не правете компромиси с това, което вътре в себе си знаете, че няма как да преглътнете. Мъжът отсреща заслужава жена, която ще го приема такъв, какъвто е и ще е съвместима с неговия начин на живот.
  4. Когато излизате на срещи с потенциялни партньори, бъдете женствена и загадъчна, но в никакъв случай не го играйте прекалено труднодостъпна. Бъдете мистериозна като се научите кога да говорите и кога да слушате човека отсреща. Не бъбрете безспир, сякаш атрактивният ви външен вид може да компенсира всяка нетактичност от ваша страна. Обръщайте внимание на това, което мъжът отсреща казва повече, отколкото на това какво впечатление му правите. Срещите не са за това да покажете колко сте велика, а за да опознаете другия човек и да разберете дали той е подходящ за вас.
  5. След като сте установили стабилна връзка, вслушайте се в интуицията си. Внимавайте за предупредителни сигнали и знаци, но недейте да подскачате като ужилени само заради несигурността, която си носите от минали преживявания с мъжете. Дайте си сметка дали проблемът не идва от предишни разочарования, които сега отравят настоящите ви отношения.
  6. Знайте кога да загърбите мъжа и връзката, ако това е необходимо. Не губете време с невъзможни ситуации и не се превръщайте в мъченица. Ако той не е на разположение, държи се непредсказуемо или е недостоен за доверие, продължете напред.
  7. Търсете хубавите страни на връзката си, останете си скромна и благодарна, че сте намерили човек, който иска да е до вас. Имайте милост към мъжа! Не очаквайте той да е съвършен и не живейте в свят на фантазии за идеалната връзка. Задайте си този тестови въпрос: „Мога ли да бъда щастлива с него, такъв какъвто е в момента, а не такъв, какъвто се надявам да стане в бъдеще?” Ако отговорите положително, тогава това е човекът за вас.
  8. Ако искате да разберете повече за типа мъж, който може да направи щастлива една жена, препоръчваме ви електронната книга "49 стратегии за мъжете и връзките"

I'm in a dialog