Как чудесният мъж се отличава от останалите

 

 от Миглена Кючукова, консултант по успешни връзки

Вече сме изяснили в предишни статии, че най-добре е, когато си избирате мъж, той да бъде това, което наричаме "чудесния мъж". Как обаче да го различите?

Когато си имате работа с чудесен мъж, вие почти никога не сте единственият човек, който мисли така!

Никой, дори и чудесният мъж, не е съвършен. Но чудесните хора лесно се забелязват, тъй като те са толкова редки. Тук е първият и най-важен начин да разберете дали имате пред себе си чудесен мъж: тези мъже са харесвани и уважавани от другите.

Отличителен белег на един чудесен мъж е, че той се харесва - и не само се харесва, но и е уважаван от другите. Ще чуете похвали за него отново и отново. Други хора му се възхищават и приветстват присъствието му.

Чудесните мъже не се оплакват. Те обикновено са в добро настроение - особено ако са около други хора. Те не изливат своите проблеми върху останалите.

Чудесните мъже могат да запазят спокойствие дори в стресова ситуация.

Чудесните мъже са отлични бащи.

Въпроси към себе си

Когато става въпрос за избор на човек до себе си, не винаги е лесно да бъдете наясно с всичко. Не бързайте! Когато можете да го опознаете и когато разберете до каква степен искате да станете близки с него, тогава си задайте въпросите, изредени малко по-надолу.

Също така, за да упражните способността си да "четете" хората, задайте тези въпроси за мъжете, които вече познавате добре. Тъй като знаете какви хора са те, отговорите на тези въпроси, ще ви помогнат да развиете способността си да анализирате и да разберете с кого си имате работа възможно най-рано!

Колко харесван е той?

Това е много важно. Това не означава, че непременно искате той да е г-н Популярен, но желаете мъж, чието присъствие се приема добре, а не другите да го избягват.

Как се чувствате, когато сте на публично място с него?

Чувствате ли се горди с него? Случвало ли ви се е да се  чувствате неудобно?

Мъжете, които ви притесняват, още когато се срещате неангажиращо с тях, ще ви притесняват още повече след това. Не обвинявайте себе си, ако не се чувствате конфортно с него. Това може да е случай на сериозна несъвместимост.

Дали вие и вашият човек сте на едно интелектуално ниво?

Случвало ли ви се е другите хора да ви казват, че сте направили голям „удар“, или пък да ви казват, че вие и вашият мъж изглеждате много различно?

Ако вие и вашият мъж имате интереси, които са много различни  (например вие харесвате да ходите на театър, а той мрази театъра), тогава ще отнеме време, за да прецените дали ще можете да живеете с тези различия много години за в бъдеще, когато страстта ви вече няма да е на същото ниво.
 

Какво ще можете да  правите заедно и това ще ви доставя ли удоволствие?

Как ще прекарвате времето си заедно с течение на годините? Важно е да гледаме напред. Спасете брака си, още преди да е започнал!

Ще се отнасяте ли по същия начин един към друг след десет години?

Дали мъжът ви се държи добре, само за да ви спечели, и след като това се случи вероятността да спре да се опитва да ви завоюва е голяма - как ще се отрази това когато става дума за отношенията ви? 

Можете да разберете много за един човек от това колко мотивиран е той или колко амбициозен е да направи нещо смислено с живота си. Тези качества у него трябва да съответстват или допълват вашите.

Ако създадете семейството, след това той би трябвало да бъде вашата най-голяма подкрепа и вашият най-голям фен - и обратното.


Ще бъдете ли щастлива с него? Имате ли съвпадения?

Въпроси за бащинството

Това са най-важните въпроси, които трябва да си зададете, ако искате деца или вече имате деца. Що за баща или пастрок ще бъде той? Възможно ли е да се каже?


Считам, че е възможно да се каже кои хора ще обичат децата и ще бъдат добри бащи, независимо дали става дума за техните собствени деца или техните доведени деца.

Мъжете, които са добри бащи са много отговорни. Търпеливи са в отношенията с другите. Те са нежни хора с нежни сърца. Те не очакват другите да бъдат перфектни. Също така нямат прекалено его до степен, че да се нуждаят да превърнат детето си в техен заместник.

Как мъжът под въпрос се справя с гнева и разочарованието? Дали е добър с другите и любезен? Когато нещата не вървят добре, дали той ги поема в ръце или пък се ядосва и се оставя на гнева си? Мъжете, които са добри бащи са в състояние да се справят с чувството на неудовлетвореност и разочарование по зрял начин.

Запитайте се как бихте се чувствали, ако мъжът ви се  държи по този начин около детето ви. Това е ключът. Това, което виждате, е това, което вашите деца ще видят.

Какво ще кажете за възможността за развод? Помислете за всички ужасяващи истории, които всеки от нас е чувал за родители, които са причинили на децата си огромна емоционална болка по време на развод и битки за попечителство. Това не трябва да се случва. Ако получите развод, той ще бъде ли отговорен, ще вижда ли децата си, ще им осигури ли подкрепата си?

Ако получите развод е много вероятно той да се бори за родителските права? Той би могъл да се ожени за някой или да изложи детето си да наблюдава многобройните му срещи или партньори – или може би е той е от хората, които инстинктивно защитават децата си от тези проблеми на възрастните?

Историята на човека -  работата, историята на отношенията, семейната стабилност, както и способността да се отнася отговорно с парите - всичко това са изключително важни сигнални признаци, на които трябва да се обръща внимание - те показват много за способността му да бъде добър баща.

Но най-важните качества от всички са доброта, нежност и отговорност. Ако се ожените за някой, дори само с тези качества, вие и децата ви ще бъдете добре.

В действителност, много добри бащи не са чудесни мъже – освен в детските очи. И това е всичко, което има значение.

Къде са се скрили чудесните мъже?

Какво трябва да направите, когато след много връзки не срещате мъжа, когото искате?

Направете кратка почивка от запознанствата. След това започнете да прекарвате време на различни места, на които  преди това не сте ходили. Прекарвайте времето си в поне едно ново място. Променете ежедневието си. Поставете се в позицията да приличате на вида човек, който е най-вероятно да ви подхожда. Две топ места за това са езиковите курсове и доброволческите организации.

Има доброволчески организации за всичко от кану-каяк до политика. Тези организации са автоматично страхотни места, в които да се социализирате и да се срещате с приятели - някои от които са мъже...

Разпознаването на правилният човек е умение за оцеляване

За една жена, способността да разпознава мъжете, които са подходящи за брак, е не по-малко важна от умението за оцеляване. Мислете често за мъжете в живота на вашето семейство, приятели и познати.

Това умение отнема години, за да станате наистина добри, но с мисъл и време, можете да станете велик наблюдател на човешкото поведение и изключително проницателна за другите. Вие ще бъдете в състояние да кажете кои хора имат хронични проблеми, кои хората са добри, и кои мъже са страхотни.

Специална забележка:

Моля, имайте предвид, че всичко това е изключително субективно - мъжете са човешки същества и дори "чудесните" мъжете са несъвършени. Необходимо е време, за да направите тези важни преценки за мъжете!


I'm in a dialog