Какво привлича мъжете като магнит

от Милена Динкова, консултант по успешни връзки

Това, което мъжете намират красиво у жената, е нещо, за което едва ли сте предполагали. Да, мъжете са визуални и обичат красиви лица и тела, но всичко това е второспепенно. Всъщност мъжете отдават най-голяма значение на вътрешната красота. Не вярвате ли?

Преди години изследователи от един американски уневерситет решават научно да установят какво точно имат предвид мъжете, когато казват, че една жена е „сладка" или „атрактивна". Дали е височината й, дългата й коса или пък определен тип външност? Е, учените не могли да установят нещо конкретно.

Но след като анкетирали стотици студенти, те намерили една обща „съставка" на женската привлекателност. И тя е: жените, които се усмихват често, се смятат от мъжете за по-привлекателни. Очевидно усмивката показва на мъжете, че жената е доволна от тях. Кой мъж не би сметнал това за привлекателно?

Но освен това има и нещо още по-мощно и сексапилно. То кара мъжете да забележат една жена, дори тя да не е най-високата, най-умната и да няма най-русата коса. Социалните психолози са открили, че макар външният вид, парите и престижът да са важни за привличането и запазването на любовен партньор, нищо не може да надмине способността да се държим свободно. Това е способността да се държим сякаш се чувстваме комфортно в кожата си в присъствието на противоположния пол - тя е неустоима! Тя демонстрара самоувереност и спокойствие.

Интересн факт е, че не е необходимо в действителност да се чувстваме самоуверени. Най-важното е как всъщност се справяме с нервността си. Когато една жена има спокойни маниери, независимо дали тя се чувства спойкойна или не, това я кара да изглежда по-привлекателна и примамваща. Това кара мъжа да се усети сигурен, че може да й дава. Той не се страхува, че тя ще му се лепне или ще стане много претенциозна. Нейната способност да се държи спокойно го съблазнява да се приближи. Така се създава впечатлението, че жената харесва себе си. Жената, която се държи спокойно с мъжете, е тази, която би задавала повече въпроси, отколкото да окупира разговора и говори само за себе си. Не чувства силна нужда вниманието да е непрекъснато насочено към нея. Плюс това: тя приема комплиментите с финес, вместо да отрича похвалите за нея.

За сравнение, ако жената е предимно нервна и песимистична, тя ще изглежда като прекалено нуждаеща се, отчаяна и, в определен смисъл, вдетинена. Тя се тревожи за всяка дума и често се чуди дали не е казала нещо грешно. Когато мъжът й прави комплимент, тя го отрича и осмива, като посланието е, че той не я познава добре - ако познаваше истинската й личност, не би й правил комплименти.

Накратко, когато жената е нервна и вини другите хора за нещастието си, това кара мъжете да бягат от нея. Вижте сега, не казвам, че жената трябва да е перфектна, че никога не може да има лоши дни или да показва слабост. Мъжете твърдят, че те нямат нужда от жена, която никога да няма лош ден, но се ужасяват, когато жената ги кара да поемат отговорност за нейните чувства. Ако мъжът е помолен да помогне, вместо да поема цялата отговорност за нейните емоции, много по-вероятно е той да помогне. Например: скъпи, чувствам се изтощена от работа, моля те да ми направиш масаж на раменете. Но ако тя му казва колко й е зле и после хленчи: „Направи нещо по въпроса!", той може да се почувства атакуван и да й отвърне като напълно я игнорира или започне да се кара с нея. Затова като жени е важно да се упражняваме да владеем нервността си, всяко усилие в тази посока ще бъде възнаградено с възхищение от страна на мъжете.

Ако искате да разберете повече за гледната точка на мъжете, заповядайте на тренинг-семинара "Хармония с мъжа до теб"


I'm in a dialog