Когато се появи нов кандидат, готови ли сте да пуснете любовта в живота си?

От Милена Родригес, консултант по успешни връзки

 

Когато някой потенциално интересен мъж или привлекателна жена се появят в живота ви, как можете да сте сигурни, че старите ви бойни рани и белези са оздравели дотам, че да допуснете любовта в живота си?

 

Разбира се, всеки човек е индивидуалност. Нама начин как със сигурност да определим правилното време, в което да започнем нова връзка. Това, което върши работа на един, може и да не проработи за друг. За щастие има няколко основни показателя, с които да определите доколко сте готови:

 

  1. Живеете ли живота, който искате?

Много от нас използват връзките като начин да оправят живота си, когато би трябвало да са свършили това, преди да потърсят партньор. Имате ли чувството, че има за какво да се будите сутрин? Имате ли идея какво е вашето място на този свят и какъв е приносът ви към него? Откривате ли в сърцето си усещането, че сте поели контрол над живота си? А живеете ли със страст? Да имате сега живота, който искате, не само ви прави по-енегрични и ведри, но и изключително привлекателни за противоположния пол.

 

  1. Научили си сте нещо за себе си от всяка предишна връзка?

Хората, които си създават щастлив живот, преминават през всяко преживяване (било и то негативно) по начин, който им дава нови сили. Ако от миналите си връзки не сте научили нищо за модела, по който си вазимодействате с другите хора, значи обикаляте в порочен кръг, който никога няма да се прекъсне, докато не се вгледате и не го разберете. Не може да очаквате да се отървете от негативните навици, ако въобще не си давате сметка, че те съществуват. И моля ви, не прехвърляйте цялата отговорност на бившите си партньори и не се изживявайте като тяхна безгласна жертва – дори и те да са грешали много спрямо вас, вие СТЕ ГИ ИЗБРАЛИ – хубаво е да си дадете сметка защо точно такъв е бил изборът ви...

 

  1. Дали сте определили ясно вашите специфични желания за типа човек, който искате да срещнете?

Всяка връзка ни предоставя възможност да преразгледаме списъка си с качества, които търсим у партньора (за ваше добро препоръчително е списъкът да е писмен, а не само някаква неясна картина в главата ви). След края на дълга връзка е особено разумно да преразгледате списъка с желани характеристики. Имало ли е неща у бившия ви партньор, които са ви пречели да бъдете наистина себе си? Какви черти у бъдещия ви пъртньор ще ви помогнат да израстнете и да реализирате целия си потенциал?

 

  • Наистина ли сте преодолели миналото? 

Установила съм, че много често ние идентифицираме миналото си с миналите си любови. В живота ни може да е имало нещо, което е било специално и за което сега мислим, че ни липсва. Може да е било специфичния начин, по който сме се смяли с партньора си или сексът, който сме имали. По някакъв начин на емоционално ниво ние си решаваме, че тези неща вървят ръка за ръка с миналата ни любов. Сякаш не могат да съществуват извън нея. Така че вместо да се опитаме да намерим нови начини да направим живота си по-цялостен, ние си мислим, че трябва да имаме миналата си любов, за да се почувстваме завършени. Бъдете сигурни, че сте открили истинските си желания, преди на започнете нова връзка. Като например: искам дълбоки, стабилни и страстни отношения, а не – искам да е точно като бившия ми съпруг/ бившата съпруга.

 

  1. Говорили ли сте за чувствата си с някой друг?

Често е по-лесно да се справяте със сърдечните си проблеми сами. Но невинаги това е най-добрият начин. Когато разкажете какво става в главата и сърцето ви, това ви дава възможност да се освободите от всички болезнени и негативни емоции, които дори не знаете, че сте заключили у себе си. Повярвайте ми, винаги има заключени емоции, за които даже не подозирате. Ако нямате около вас някой, към когото бихте проявили доверие за този тип разговор, опитайте да поговорите с отзивчив терапевт или консултант, който ще ви помогне да разтоварите сърцето си. Истината е, че с когото и да поговорите, ще бъдете доволни, че сте го направили.

 

Повече от съветите на Милена Динкова, можете да откриете в електронната книга „49 съвета за успех с мъжете и връзките”

 


I'm in a dialog