Конфликтите сближават мъжа и жената, вместо да ги раздалечават

Статия за жени

от Милена Динкова, консултант по успешни връзки

Няма жена, която не би искала, да има страст във връзката си. Всяка, и тук имам предвид абсолютно всяка жена, носи в сърцето си желанието мъжът, който харесва, да мисли за нея непрекъснато и да я намира толкова очарователна, че да се старае непрекъснато да я прави щастлива. Никога не бих казала на една жена, че да си мечтае за подобно нещо, е безсмислено, защото знам, че това е възможно. Но всъщност колко силно искате подобна връзка и какви усилия сте готови да положите за нея.

Когато някоя дама ми сподели, че това е най-горещото й желание, тогава смятам, че е готова да чуе следното: ако наистина искаш близка и нежна връзка, можеш да я постигнеш с една „тайна”, която никой друг няма да ти каже. Това, което нито мъжете, нито жените като цяло не разбират е: конфликтът е основна съставка от рецептата на страстната връзка.

Може би това ви идва съвсем неочаквано – разбирам ви, ако е така... Сигурно сега абсолютно не вярвате на очите си. Но искам да почертая дебело: нямам предвид насилие, скандали и обиди и т.н..

Това, което имам предвид, е по-скоро свързано с природата на чувството гняв, което е нормално за всички хора. Гневът винаги се появава, когато вътрешният ви компас (вашите чувства) смята, че някой ви наранява, независимо дали го прави нарочно или не.

Трябва да правите разлика между гнева и това да имате „избухлив характер”. Когото някой е избухлив, той/тя свръхреагира, защото е гневен. Пример за това е мъжът, който удря жена си, само защото е ядосан. Това просто е недопустимо.

Без значание дали връзката ви още не е прерастнала в сериозно обвързване или сте омъжени за някого, когото обичате от сърце, отношенията ви ще станат много по-удовлетворяващи, ако и двамата чувствате, че е достатъчно сигурно да изразявате гнева към партньора, без другия да ви наранява като реакция на това.

Как може човекът до вас да ви нарани? Може да ви напусне например. Може да ви изложи пред хората. Може да ви се цупи и да се прави, че не ви вижда, цяла седмица.

Да, знам, че е сладко и ласкателно да имате мъж, който смята, че сте красива. Но това, което искам за всичките си клиентки, е да имат мъж, който освен това няма да ги наказва, когато не са в най-оптимистичната си форма. Когато той направи нещо, което ги тревожи и когато те имат желание да му го кажат, той би обсъдил въпроса по нормален начин.

Когато вие, като жена, почувствате свободата да няма нужда да сте перфектна, за да бъдете обичана, нещо дълбоко вътре във вас ще започне да усеща сигурност и спокойствие. Въпреки че даден мъж може да ви е обащал, че ще ви обича и няма да ви напусне, най-важното е какво прави той в напрегнатия момент - а и след това. Ако този мъж наистина ви обича и му пука за вас, той пак ще иска да е с вас, дори да сте му ядосана.

Тук обаче има една уловка. Вие трябва да сте готова да изразявате гнева си пред него и да му позволите той да изразява своя гняв пред вас. Няма да ви казвам, че това е много лесно, защото ако го кажа, ще бъде лъжа. Понякога е неприятно и дори може да изглежда страшничко. Всъщност ако го практикувате по правилния начин, сигурно страхът ще ви стага за гърлото, но залагам главата си, че си струва.

Може би здравият разум ви казва, че една хубава връзка трябва да е напълно да е лишена от конфликти и спорове. Но няма нищо, което да е по-далеч от истината за добрите отношения. Всъщност без гняв не може да се изгради истинска близост между хората и да избягваш конфликтите е най-бързият начин да направиш връзката скучна и досадна... Представете си, че имате връзка, в която правите всичко, ама всичко по силите си да замазвате разногласията и да няма никакви проблеми. Започвате да избягвате определини теми и обстоятелства, за да не би да избухне спор. Имате силното чувство, че не можете да кажете на мъжа до вас какво ви е на душата. Вие двамата не се карате, но връзката „заболява” и  започва да умира бавно. Всички ваши идеи, чувства, желания и страсти  са заключени вътре във вас и това не прави нищо за щастието на двама ви.

Без значение дали в момента имате връзка или не, вие можете да получите отношението, за което мечтаете.

Да намерите правилния човек е само едната страна на въпроса. Освен това вие трябва да бъдете готова да се покажете уязвима пред мъжа, защото именно това е, което раздухва страстта във връзката. Най-уязвимото нещо за повечето жени е именно да му покажете, че сте разсторена и ядосана и да го направите по уважителен за него начин.

Ако щете вярвайте, но той се прибилижава до вас емоционално благодарение на конфликта също толкова добре, както и по време на романтични приключения. Ако можете да се доверите на човека до вас искрено и изцяло, вие ще сте много по-доволна и щастлива, отколкото някога сте си представяли. А връзката ви ще е винаги страстна...

Ако искате да имате връзка, в която вие сте толкова очарователна за мъжа, че той се старее винаги за вас, прочетете електронната книга „49 стратегии за успех с мъжете и връзките”

Ако искате да научите сигурни начини за създаване на близост и страст във връзката ви, които работят почти магически, заповядайте на тренинг-семинара „Хармония с мъжа до теб”


I'm in a dialog