Може ли той да ви довери сърцето си? - статия за жени

от Милена Родригес, консултант по успешни връзки

Ако ми позволите, бих искала да се изтъкна мъничко. Правя го, защото мисля, че мога да ви помогна, дори това да е известна проява на самохвалство от моя страна. 

През годините научих нещо за мъжете, което на повечето жени не им е лесно да разберат. За мъжете е много трудно да се доверяват на някого. Трудно е за тях, защото имат чувството, че е слабост или детинско от тяхна страна да позволят на някой друг да поеме контрола за поне няколко минути.

Понеже знам това (а сега и вие го знаете), то ми дава предимство всеки път, когато мъж влезе в кабинета ми, особено ако е с жената, която обича. В някакъв момент, докато си говорим, ще се случи така, че той ще се ядоса за нещо. Аз може да не се съглася с него или да подкрепя партньорката му - и когато го направя, много е важно да не се огъвам. Ще се държа уважително с него (това е много важно), но няма да се поддам на гнева му и да сменя мнението си. 

Не бих го направила само, за да поддържам мира… За да го запазя като клиент… За да го накарам да ме харесва. 

И докато държа на моята преценка, нещо магическо се случва с мъжа отсреща. Веднъж след като ме е видял да държа на преценката си, сега той знае, че може да ми има доверие - и причината е следното правило, според което живее всеки мъж:  

Ако не можеш да се справиш с мен, когато съм ядосан, как мога да ти имам доверие, когато съм изплашен? 

Запомнете тази фраза, защото ако си я спомните следващия път, когато мъжът, когото обичате, се ядоса, ще знаете защо не трябва да се огъвате в преценката си (освен ако не сте права, разбира се).


ОТ СЪЩИЯ АВТОР

Ако сте жена и искате да се научите да се оправяте по-добре със силния пол, препоръчваме ви електронната книга "49 стратегии за успех с мъжете и връзките" и електронната брошура "Как да получим уважение и обич във връзката"!


I'm in a dialog