Научната истина за мъжа

от Милена Динкова, консултант по успешни връзки  

Това са 20 абсолютно доказани, научни факта за силния пол. Някои от тях звучат странно, но това не ги прави по-малко валидни. Ето как статистиката, генетиката, психологията и медицината ни дават няколко информационни коза, за да разберем по-добре взаимоотношенията между мъжа и жената

1. Доказано е, че когато дамите са облечени в червено, ухажорите им са склонни да похарчат повече пари за тях в ресторанта. Червеният цвят въздейства върху психиката и кара мъжете да изпитват по-силно привличане към жените.

2. След няколко бири мъжете наистина започват да намират жените за по-привлекателни. При научен експеримент подпийнали студенти трябва да разглеждат снимки на жени. Оказва се, че те ги намират за по-красиви, отколкото контролната група мъже, които гледат същите снимки и пият само фреш.

3. Мъжете не харесват жени, които разказват много вицове. Господата смятат, че да си забавен е приоритет на силния пол. Когато един мъж казва, че харесва жени с чувство за хумор, той има предвид, че те трябва да се смеят на неговите шеги, а не сами да правят смешки.

4. Трите неща, които мъжете най-много харесват във външният вид на жените са: фигурата тип пясъчен часовник, хубавите гърди и красивата коса. По-назад остават прелести като очи, усмивка, височина и т.н.

5. Мит е, че мъжете мислят за секс на всеки 7 секунди. Все пак силният пол мечтае за еротика доста често. 54% от мъжете мислят за секс веднъж (или няколко пъти) на ден. За сравнение: само 19% от жените имат еротични мисли със същата честота.

6. Размерът на пенисът може да се познае по пръстите на ръцете. Ако безименният пръст е по-дълъг от показалеца, тогава членът е с изключителен размер.

7. Потентността на мъжете нe намалява с възрастта. Негативно влияние върху ерекцията и либидото имат някои заболявания, но не и напредването на годините само по себе си.

8. Когато мъж види за първи път жена, която го привлича, той несъзнателно бързо вдига и сваля веждите си.

9. Когато мъж се намира в компанията на жена, която му харесва, той започва да прави преувеличени жестове. Така несъзнателно се старае да изпъкне на фона на другите господа.

10. Когато мъж реши да се впусне в ухажване, той обикновено заема класическата мачо поза - палците на ръцете са на колана, пръстите сочат надолу, краката са раздалечени на равнището на раменете, а главата се накланя на една страна.

11. Ако мъжът знае, че скоро ще прави секс, брадата му започва да расте по-бързо.

12. Средният брой сексуални партньорки, които мъжете имат през живота си, е 10. При жените средното число е 6.

13. Сексът и романтичната любов се управляват от два различни центъра в мозъка. При това любовта е доказано много по-мощен подтик от сексуалния нагон. Последното важи с пълна сила и за мъжете.

14. Мъжете са по-алтруистични в любовта от жените. Учените обясняват това с елемента на геройски стоицизъм у кавалерите и ролята им на защитници.

15. Жените предпочитат мъже с по-широка долна част на лицето и изявена брадичка. Такъв е лицевият контур при по-високи нива на мъжкия хормон тестостерон.

16. Мъжете с по-симетрична физиономия (тоест с почти идентични лява и дясна половина на лицето) могат да се похвалят с повече сексуални партньорки в сравнение с не толкова пропорционалните си събратя. Симетрията е показател за добри гени.

17. Ако мъжът си избере съпруга с гени, подобни на неговите, вероятността бракът им да е щастлив, силно се увеличава.

18. Мъжете се оказват не по-малко емоционални от жените. Силният пол изживява същото толкова тъга през живота си, колкото и нежният, просто мъжете по-рядко я изразяват с думи или действия.

19. Мъже, които целуват партньорката си, преди да излязат от вкъщи, печелят повече пари, отколкото тези, които не го правят.

20. Мъже, които целуват партньорката си всяка сутрин, живеят пет години по-дълго от останалите представители на силния пол


I'm in a dialog