Не сте лош човек, ако сте се разделили с любимия (или връзката ви минава през кошмарен период)

от Миглена Кючукова, консултант по успешни връзкиНяма абсолютно нищо гнило у вас. И не става въпрос за карма. Тази раздяла (или върволицата от проблеми) не означава, че не сте достатъчно добра партия за своя (бивш) партньор. Не е нужно да си вадите извод, че не сте в състояние да имате добри отношения. И да, това не значи, че вие никога няма да се влюбите отново - в същия или друг човек.

Нищо подобно!

Раздялата или трудният период просто означават, че е важно да започнете процес на растеж и учене.

Всъщност това е подарък от съдбата. Имате възможността да започнете тази връзка от нулата и да направите правилно нещата този път. Спохожда ви шансът да научите повече за себе си, да научате повече за другия пол и да разберете повече за процеса на създаване и укрепване на една връзка.

Защото, противно на общоприетото мнение, най-силните двойки не са тези, които са най-щастливи през цялото време.

Те са тези, които знаят, чрез личен опит как да преминат през най-тежките конфликти. В колкото повече трудности е тествана, толкова по-силна е връзката им ... ако успеят да останат заедно, а не да я разпилеят на парчета.

Има книги и специалисти, които ще ви помогнат да научите какво е необходимо да се направи в лицето на конфликта. Важно e да знаете как да говорите чрез аргументи, как любовта може да расте на плитка почва и как да бъдете уверени, че вашата любов ще издържи.

Важно е да си направите анализ какво и защо се е объркало. И в процеса да се самосъхраните, като се научите да не нападате себе си и да не се унижавате пред другия.

Ще е най-продуктивно, ако минете през процеса на изстрадване и анализ, без да жертвате гордостта си или без да бъдете въвлечени в детински игри. Това е именно начинът, с който ще направите така, че още по-дълбока любов да разцъфти между вас и вашия партньор. Най-добре е да правите неща, които ще преобърнат очакванията на другия... и да му покажете колко малко знае за вас. Да му демонстрирате емоционална издръжливост и спокойствие.

Още ще научите от статията “Какво да не правим, ако другия ни напусне?”I'm in a dialog