Основните причини защо жените обикновено не успяват да променят мъжете си

(откъс от електронната книга "49 стратегии за успех с мъжете и връзките")

от Милена Динкова, консултант по успешни връзки

ПРИЧИНА № 1

Вие НЕ МОЖЕТЕ да промените друг човек – без значение дали той е вашият партньор или който и да е друг. Вие само можете да създадете обстановката и условията, в които той да иска да се промени.

Вие сте по-скоро катализатор на промяната – някой, който влияе на мъжа до вас, а не толкова който го принуждава да се промени. Истината е, че никога няма да можете да принудите мъжа да се промени – но можете да създадете обстоятелства, при които той да иска да го стори.

Единственият човек, който може да промени едно човешко същество, е същият този човек. Да пиете мултивитамини не кара тялото ви да се излекува, а по-скоро създава условията, в които организмът отключва вродената си способност да се лекува сам. Човешкото тяло е чудно творение, което има способността да прави и постига големи неща, когато е поставено при идеални условия.

По същия начин, когато вашият мъж е поставен в подхранваща атмосфера, която го мотивира и вдъхновява, той е способен да на неща, които никога не е мислил, че може да направи.

 

ПРИЧИНА № 2

Втората причина защо дадена жена се проваля в опитите си да промени мъжа до себе си е защото тя показва твърде очевидно, че иска той да се промени. Повечето мъже се чувстват наранени и разядосани, когато жените им се опитват да ги променят. В резултат на това, те са още по-малко склонни към промаяна.

Това се дължи на основната човешка нужда от приемане, която съществува у всеки от нас. В подсъзнанието на вашия мъж се таи мисълта, че ако вие наистина го обичате, защо тогава ще искате да го променяте? Защо да не можете да го приемете такъв, какъвто е – с всичко хубаво и лошо? Вашите опити да го промените го карат да се чувства неспособен, неадекватен или лишен от силата и уважението, които са му нужни.

И това отново ни води към първоначалния въпрос: Как вие, като жена, можете да промените мъжа до вас?

Като промените себе си – ето как! 

Няма как да го промените директно – но със сигурност можете да го промените индиректно като му позволите да трансформира себе си в резултат на измененията във вас самата. И като се замислите, ще откриете, че да промените себе си е единственото нещо, върху което наистина имате пълен контрол.

Когато променяте себе си, вие създавате атмосферата, условията и обстоятелствата, при които вашият мъж ще ИСКА да промени себе си.

„О, не, аз нямам нужда от промяна – той е човекът, който има нужда!”

Това е много обичайна реакция, която получавам от жените, на които съм давала този съвет. Те винаги спорят: „На мен ми няма нищо...”

Е, знаете ли какво... вашият мъж си мисли същото – че у него няма нищо, което да има нужда от поправка.

Моята препоръка е следната: понеже в една връзка мъжът и жената са като скачени съдове, ако вие направите промени на определени свои аспекти, мъжът няма избор и ще трябва да ви последва по начин, който ще ви удиви. Така вие ще се сдобиете със способността да го мотивирате, вдъхновявате и моделирате да стане човека, който може да бъде. Това е като да дълбаеш парче камък и да го превърнеш в красива скулптура.

През XVI век великият скулптор Микеланджело завършва прочутия си шедьовър – статуята на Давид и възхитените му почитатели го питат: „Как успяхте да създадете нещо толкова красиво?”. Той отговаря: „Давид просто си беше в камъка. Аз само издялах излишното около него.”

Същото важи и за мъжа до вас. Чудесният партньор, който винаги сте си мислели, че той може да бъде, вече съществува. Няма нужда да се опитвате да го превърнете в нещо, което той не е. Потенциалът е налице при него и всичко, което трябва да направите е да махнете излишните слоеве, които му пречат да го прояви. Вашият мъж е партньор шедьовър, който чака да бъде създаден.

Ако искате да научите повече за начините, с които да промените човека до вас, без той да се чувства притиснат и манипулиран, припоръчваме ви електронната книга "49 стратегии за успех с мъжете и връзките"

Ако искате под ръководството на Милена Динкова да се промените така, че мъжът да не може да ви устои, заповядайте на тренинга "Хармония с мъжа до теб"


I'm in a dialog