Парите ще дойдат, ако спрете несъзнавано да ги отблъсквате

От Милена Динкова, водеща на тренинга „Как да правим пари”

Eдно от най-големите постижения на съвременните изследователи на човешкия мозък е откритието, че 96-98% от реакциите на човека са автоматични.

 

Какво общо има това с печеленето на пари?

 

Общото е, че когато се опитвате да спечелите повече пари, отколкото досега е обичайно за вас, вие се опитвате да го правите по начини, който са ви станали навик и са автоматични за вас.

 

Но тези автоматични начини вече са дали плод... а именно сегашната ви печалба/ доход – ни повече, ни по-малко.

 

За да отидете на по-горното ниво ви трябва нови, съвсем различни от това, с което сте свикнали идеи и начини на поведение. Но те не се появават. И не само при вас, при повечето хора е така...

 

Навикът е това, което ни определя и това, което ни държи на едни и същи доходи дълго време.

 

Като казвам навик, по отношение на парите имам предвид определени НЕСЪЗНАТЕЛНИ убеждения за тях... например „Не ми е писано да бъда богат” 

 

Какво представляват убежденията? Те са определени идеи, загнездили се дълбоко в мозъка ни, които обаче НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да бъдат истина... всъщност едно време хората са имали дълбоко, неизкоренимо убеждение, че Земята е плоска.

 

Убежденията са просто модели в мозъка ни, размишления, които сме си втълпили така дълбоко, че те са станали автоматични. Забили са се там, не защото са истина, а защото са предавани от поколение на поколение и защото някой ни ги е насадил.

 

Не става въпрос за вяра или реалигия, а по-скоро за вашите лични мнения: това, което смятате за себе си, собствения си живот и финансовия ви успех.

 

Учените са изчислили, че до 17-тата си година сте чули „Не можеш да го направиш” около 150 000 пъти, докато „Можеш” само 5 000. Доста сериозна сугестия, не мислите ли?

 

Повечето хора си поставят цели под формата на надежди и желания: „Надявам се да успея в това си начинание...”, „Иска ми се да стана милионер от бизнеса си...” , но след многоточието обикновено стои една неизказана част и тя гласи: но на бас се ловя, че няма да стане.

 

Най-голямата пречка пред целите на повечето хора не са разни независещи от тях обстоятелства. Тя е, че ТЕ НЕ ВЯРВАТ, че това ще се случи или че може да бъде постигнато.

 

Не е възможно да постигнете цел, в която не вярвате, просто нещата не работят по този начин. Убежденията „Не става...” населяват именно мощната НЕСЪЗНАТЕЛНА част от мозъка ви, а именно тя ръководи парада.

 

Ето къде е проблемът: убежденията се захранват от самите себе си. Така е, защото навикът е хиляди пъти по-мощен от желанието. Не един, не два пъти, а ХИЛЯДИ пъти по-силен! Можете да имате желание да увеличите доходите си 10 пъти, но ако начинът ви на мислене не предполага това да стане, осъществяването на тази цел ще бъде невъзможно и НЯМА ДА ПРЕДПРИЕМЕТЕ НИКАКВИ ЕФЕКТИВНИ ДЕЙСТВИЯ в негова подкрепа. Но защо? Защото вашето НЕСЪЗНАВАНО, а не желанията или други съзнавани съображения, е това, което ръководи действията ви.

 

Това е причината да си поставяме цели и не ги постигаме. Поставянето им е осъзната функция, а постигането им е функция на несъзнаваното.

 

Само за сравнение - колко по-мощна е несъзнаваната част от мозъка ни от съзнаваната:

 

Скорост на нервния импулс в Съзнаваното: 193-225 км/ ч.

Скорост на нервния импулс в Несъзнаваното: над 160 000 км/ ч.

 

Забележително, нали?

 

Ако искате несъзнаваното ви да работи ЗА вашите финансови цели, а не ПРОТИВ тях, заповядайте на тренинга „Как да правим пари”.


I'm in a dialog