Позволете му да води

от Миглена Кючукова, консултант по успешни връзки"Мъжът не може да се влюби, докато само получава, той се влюбва, само когато дава." (Д-р Патриша Алън)

Знам колко е предизвикателно да се отпуснете и да оставите друг да поеме лидерството.

Искаме мъжът да знае, че се интересуваме от него. Освен това искаме той да ни желае, но правим така, че по невнимание го отблъскваме.

Ние имаме намерение да го насърчим, докато в същото време управляваме живота си, отношенията  и целите си чрез действия, така че да бъдем „капитани на лодката си”.


Ето някои от поведенията, които показват, че ние не му позволяваме да води:

1. Обаждаме му се, защото сме чули или прочели нещо интересно или защото знаем, че някъде ще свири страхотна група, или пък някой ни е казал за чудесно събитие, на което искаме да го поканим.

2. Обаждаме му се да го питаме защо той не се е обадил.

3. Засипваме го с имейли, есемеси, фейсбук съобщения, изпращаме му мила картичка, минаваме непоканени през дома му или като цяло опитваме да инициираме някакъв контакт.

4. Питаме го как се чувства - най-вече как се чувства спрямо нас и връзката.

5. Каним го да се присъедини към нас за това или онова и по някакъв начин се държим като социален директор на връзката.

На пръв поглед тези действия могат да изглеждат безобидни. Всъщност може да си мислите, че той ще ви вижда като дружелюбна и ще иска да се сближи с вас. Но е важно да бъдем внимателни, когато се обръщаме към човек, който представлява потенциален любовен интерес за нас - особено с повтарящи се комуникации.

Много мъже гледат "проверките", поканите и въпросите за връзката като вид натиск... или като че жената приема ролята на преследвач. Някой мъже могат да се отдръпнат от усилията си да излизат с такава жена, защото чувстват, че тя поема роля, която е традиционно мъжка.

Причината да искаме да дадем толкова много е, че искаме да получим също толкова в замяна.

Но във всяка връзка, независимо дали просто излизате заедно или сте били женени дълго, когато действате като партньор с мъжка енергия и го притискате, преследвате и обгрижвате, не му давате възможност да ви покаже какво наистина чувства към вас.

Моят опит е показал, че единственият начин да бъдете сигурни на кого принадлежи сърцето му е да му дадете пространството, от което той се нуждае, за да дава на вас и да преследва чувствата ви.

Когато "правите" всичко за един мъж или за връзката, или поемате цялата отговорност за нещата и ги управлявате - вие не само не му давате шанс да ви преследва кавалерски, не му давате шанс и да "направи стъпка напред” .

Вие не му давате шанс да действа. Вие не му давате шанс да се държи като мъж, да бъде мъж, да действа като мъж и да го уважавате като мъж.

Това може да го отблъсне.

В най-краен случай -  вие го лишавате от неговата мъжественост.

Той иска да направи всичко за вас, да дава и да ви обича - и копнее да бъде оценен за това.


Да отстъпите и да  позволите на мъжа да направи жестове за вас е огромна крачка напред. Това създава у него чувство на привличане към вас и го насърчава още повече.

Привлечете го като му позволите да ви доставя удоволствие.


За да изпитат желанието да бъдат близки с вас, мъжете трябва да се чувстват добре в компанията ви. За да го накарате да се чувства добре около вас, трябва да  го оставите да ви се хареса.

За да бъде щастлив, му стига да му кажете колко много ви харесва неговата компания - почти всеки мъж ще почувства привличане и привързаност към вас, които ще нарастват.

Използвайте вашата женска енергия и бъдете възприемчиви и отворени за вниманието му!

Ако сте в етап на приятелски отношения той ще види, че сте жена, която е сигурна в себе си и няма да го преследва. Така ще бъде мотивиран да подсили позициите си пред вас, за да не го победи друг мъж при „ловуването“.

Ако сте в сериозна връзка, оставете го да поеме лидерството и продължете да бъдете възприемчиви към него и уважавайте неговото мнение – това  ще подхрани страстта на мъжа към вас.

Той ще ви обожава и ще ви цени, а вие ще можете да се отпуснете, знаейки, че сте желано същество, което той никога няма да приемаме просто за даденост.

Да позволим на един мъж да ни радва, вместо да се опитваме да му даваме, да бъдем перфектни и да "действаме" е напълно обратното на всичко, на което ние, жените, сме научени и сме свикнали да правим. Но това помага за бързото трансформиране на взаимоотношенията.

Мъжествените мъже не са застрашени от успелите жени.

Голяма грешка правят жените като вярват, че са твърде успешни и че техният успех "плаши" мъжете.

Вярвам, че е точно обратното. Част от това да бъдем "доволни" е мъжът да се чувства „на място“. Да е  достатъчно уверен, за да се гордеете с това, което прави, а той да е горд, че вие ​​– такава страхотна жена – сте го избрали.


Смятам, че той ще е доволен  да има умна, красива жена като свой партньор. НО - това, с което един мъж с мъжка  енергия не може да се справи, не може да преодолее е да си „купите“ връзката или когато започнете сериозна връзка - да спи, да се храни, да действа или да играе с друг мъж, но в женски дрехи.

Трябва да разграничите действията си когато сте с него от тези, когато сте сами.

Той иска жена, която се интересува от него - и с ума си и с тялото си. Жена, която приема и обича, която го уважава точно такъв, какъвто е. Една жена, която може да сподели своите емоции и тяло с него.


Като партньор с женска енергия, вие се съгласявате, че ще носите чувствата във взаимоотношенията и че той ще носи практическите мисли за връзката. Вие ще чувствате, а той ще мисли.

Това не означава, че никога няма да мислите или да имате мнение, или че няма да правите много от нещата по-компетентно и ефективно, отколкото той може.

Това означава, че ще той взема решения, като използва интелекта си - дори ако това означава да делегира задачи на вас, като на по-способен партньор – и за това той иска уважение. Това означава, че той чувства внимание, че той е приел да бъде ръководителя на екипа.

Допълващите се  енергии на мъжкото и женското създават романтичен и сексуален огън и емоционална интимност, която позволява на двама ви да се чувствате сигурни, обичани и подкрепяни.

 

 

Предстоящи събития:

 

Лекция "Как да създадем и поддържаме искрата във връзката си"


Eлектронни книги:

 

 Електронна книга „49 стратегии за успех с мъжете и връзките”

 
Брошура "Как да получим уважение и обич във връзката си"

 

 


I'm in a dialog