Разтърсващи факти за парите... и как се печелят

Вземете 100 души на случаен принцип в началото на трудовия им път или кариерата им. След 40-50 години проследете какво се е случило с тях – какво е положението им с парите до времето на тяхното пенсиониране. Ето каква е ситуацията според статистиката:

 

-         само един от тях ще е наистина богат

-         четирима ще са спокойни за пари и ще се чувстват комфортно

-         петима ще продължават да работят, защото им се налага да печелят

-         36-ма няма да са между живите

-         54 ще разчитат на социални помощи, ниски пенсии, на семейството си или приятели, за да оцеляват

 

И ето един съвсем директен въпрос: вие от коя група ще сте (или вече сте)?

 

Ако искате да сте сред хората, които са богати или поне са в комфортно положение с парите, трябва да знаете какво е това, което ги отличава от другите.

 

Итересното е, че групата на хората, които се справят отлично или добре с парите, е много разнородна. Някои от тях имат добро образование, други почти нямат такова.

 

Има богати хора, които са родени в много заможни семейства, но има и такива, които тръгват от нулата и постигат състоянието си по старомодния начин – просто си го спечелват.

 

Има милионери и богати хора във всяка страна по света, независимо какви са условията там.

 

Истински богатите хора, които имат освен пари също така здраве, добри отношения с околните и щастие, притежават едно общо качество:

 

Те разбират, че за да постигнат нещо значимо, трябва да действат и да мислят по определен начин – по начина, който дава резултати.

 

Какъв е този начин? Той се състои от няколко различни параметъра, но ето един от тях. Тези хора разбират, че е важно не да работят, а да се забавляват с работата и печеленето на пари.

 

Ето едно изследване, проведено в рамките на 20 години (цитат от Srully Blotnick, Getting Rich Your Own Way). Изследователите разделят 1500 млади хора в две групи. Първата група, която е по-многобройна, е на хората, е, които започват да правят кариера, защото искат тя да им донесе пари. Втората група е с хора, които започват кариерата си от любов към дадена професия или бизнес – те обичат това, което правят.

 

След 20 години 101 от 1500-е участници в изследването са милионери. Това, което е удивително, е, че всички милионери с изключение на един са от втората група.

 

Само един от 1250-е души от групата на хората, които са започнали кариерата си с основна цел да печелят пари, е успял наистина да ги спечели в големи количества. А 100 от 250-е души във втората група стават много състоятелни, просто като правят това, което ги кара да се чувстват щастливи.

 

Ако искате да разберете и останалите параметри, които привличат парите в големи количества към вас, заповядайте на тренинг-семинара „Правилата на печеленето на пари”


I'm in a dialog