Техниката "Болка-празнота"

 

Жената винаги първа бие тревогата

Ако мъжът е главата на връзката, то жената е сърцето. Тя е емоционалният термометър, който определя кога връзката е гореща и кога студена. Ако има прикрито напрежение във връзката, жената е тази, която ще го забележи първа.

Въпреки това много жени се съмняват в тези свои интуиции. Те говорят с мъжете си по логичен начин, вместо да изказват чувствата си. Без да искат, те започват да изглеждат като обвинители и да казват неща като: Ти не си внимателен към мен. Никога не разговаряш с мен. Защо не искаш да прекарваш времето си с мен? Вече не ми подаряваш цветя. 

Най-важното умение за справяне с мъжете

Това, което бих искала от гореспоменатите жени да кажат, е: Сега се чувствам малко самотна. Чувствам се подтисната. И да оставят нещата така, без повече обяснения. Когато жената започне да дава дълги обяснения, мъжът й обикновено ще реагира като започне да гледа в празното пространство. Мъжете не искат обяснения. Те реагират само на две неща: едното е болката, другото е празнотата.

Моля ви, разберете добре това, защото е важно: мъжете не откликват на лекции, с които ги карате да се засрамят, или на това да им се вика и крещи. И причина да не откликват е: всички тези неща са състезателни!

Ако наистина искате да нараните мъжа, тогава наранете хората, които обича. Ако мъжът види, че любимата му жена чувства болка и няма усещането, че тя го вини за тази болка, той е десет пъти по-мотивиран да поправи ситуацията в НЕЙНА полза. Той изпитва нужда да премахне болката й. Той иска да й помогне, защото това ще отнеме и неговата болка.

В същия ред на мисли, ако жената просто се отдалечи, вместо да спори с него, тогава неговото въображение започва да се чуди: „Тя разстроена ли е заради мен? Защо е разстроена заради мен!”

 

Ако искате да научите как точно се изпълнява болка-празнота и да си отговорите на въпросите, които възникват в главата ви относно горния текст например: "Ако го оставя, той няма ли просто да си е добре така?, заповядайте на тренинг-семинара "Хармония с мъжа". Нищо не учи така добре както личния опит под ръководството на опитен тренер! 


I'm in a dialog