какво ми споделят мъжете под секрет

От Милена Динкова, консултант по успешни връзки

 

Аз имам много клиенти мъже, а освен това срещам много и различни представители на силния пол по социални поводи. Всички те, понеже се усещат предразположени от уменията ми за слушане, започват да се отпускат и ми говорят искрено за жените. Ето какво ми казват:

 

1. Мъжът иска жена, на която може да се довери

Ще кажете, че и сама бихте се досетили. Но тук се има предвид нещо по-различно, от това, което предполагате. Мъжът иска партньорка, която ще бъде лоялна към него и ще ще си остане такава във времето. И не става въпрос да е сигурен, че не му изневерява, макар че това е доста важно за мъжа, но... то се подразбира.

За мъжа доверието се изразява в това дали жената ще постъпи благородно, когато има възможност да го притесни и/или изложи.

След като мъжът е обикнал дадена жена, той започва да се чуди как ли тя ще употребява властта, която е добила над него.

Дали тя обръща внимание когато й казва, че не обича да го наричат с определени умалителни имана – дори и само на шега?... Дали тя е достатъчно чувствителна да забележи, че макар той да е душата на компанията, всъщност дълбоко в себе си се тревожи какво хората мислят за него?

В сърцето си той знае, че когато двамата се сближите (заживеете заедно или се ожените), вие ще виждате неговата най-уязвима част – тази, до която другите нямат достъп.

За да направи стъпка към обвързване, той трябва да знае, че вие сте му предана в душата си. И макар че отвреме-навреме ще си е заслжил да му се подигравате, той иска да знае, че го разбирате толкова дълбоко и истински, че няма да го правите. Вместо това той иска вие да можете да го поставите на място (уважително) само с един поглед. От негова гледна точка това е много секси...

 

2. Теглото ви няма значението, което му придавате...

Познавам вътрешния свят на мъжете добре и знам, че за някои неща те мислят различно от мен като жена. Мъжете въобще не държат толкова на женските килограми, колокото дамите.

Забравете за кориците на списанията и мъжко-женските отношения, които сте вижадали по телевизията! Истината е различна.

Всъщност това, на което мъжете държат, е как отношението на жената към теглото й се отразява на подхода й към живота.

Защо все пак мъжете харесват слаби жени? Защото, когато една жена се чувства прекрасно спрямо фигурта си, тя сияе... Тя се облича по начин, който привлича внимание. Докато жени, които се тревожат за теглото си, се обличат така, сякаш се опитват да се скрият.

Запомнете това много добре: когато един мъж гледа към вас, природата е създала мозъка му така, че той да харесва извивките ви. Да, наясно съм, че има един (малък) процент мъже, които не биха погледнали жена, която тежи повече от 47 кг... Но можете ли да си представите да сте с такъв тип мъж?! Да, със сигурност той е най-повърхностното същество, което съществува на този свят.

 

Моля, повярвайте ми, че такава, каквато сте, вие сте създадена от природата по начин, който кара мъжете постоянно да искат да гледат към тялото ви. Престанете да се опитвате да стигнете перфектните килограми!

Нагласата и самочувствието, които една жена показва, са това, което мъжете забелязват повече от факта колко тя тежи в действителност.

 

3. Мъжете копнеят за жена, която лесно могат да зарадват

Мнозина погрешно разбират това, като си мислят, че жената, която е лесно да бъде зарадвана, просто е мекушава и е съгласна с всичко. Но не е вярно.

Няма значение дали вие сте склонна да сте придичива или пък сте над нещата... И двата стила са си добри, стига да не очаквате мъжът да чете мислите ви и просто какво би ви направило доволна от него. Помнете, че той не е ваша приятелка и макар отвреме-навреме да изглежда, че ви е прочел мислите, това е било по-скоро изключение, отколкото правило.

Затова, когато нещо ви харесва у него и в поведението му, не го казвайте само с думи. Важно е да включите и емоционалност (напрамер широка усмивка, прегърнете мъжа си, засмейте се и т.н.).

Въпреки че можете да му кажете с думи какво ви харесва, това далеч няма да има такъв позитивен ефект върху мъжа, колкото ако включите и емоциите си... И макар че няма никакъв проблем да изказвате щастието си или благодарността си към него вербално, добавете и емоционална реакция, за да видите голямата разлика, която това ще съдаде в отношенията ви – той постепенно ще започне да ви обожава.

 

Ако искате да научите подходите към мъжете, които е трябвало да знаете винаги и които със сигурност ЩЕ ВИ НАПРАВЯТ ОБОЖАВАНА, заповядайте на тренинг-семинара "Хармония с мъжа до теб"!


I'm in a dialog