проба 2 Меги

 

 

ПРОЕДОЛЯВАНЕ НА БОЛКАТА ОТ КРАЯ НА ВРЪЗКАТА 

От Миглена Кючукова, консултант по успешни връзки

Когато се влюбваме, ние отваряме една част  от себе си, която  е много по-голяма и по-мощна, отколкото нашия ум, желания  и емоции. Но тъй като нашето разбиране за това "нещо, наречено любов" е толкова ограничено  (ум, желание и емоции), ние  отдаваме любовта към определен човек, някой извън нас. Ние виждаме този  човек като обект за любов  вместо самите себе си и опитваме да задържим притежанието си,  вместо да намерим начин да  изразяваме любовта в самите нас.
 
Егоцентричното, егоистично и контролиращо чувство на страх вместо  чувство на любов кара някои хора да мислят и действат така, сякаш любовта и времето им се изплъзват. Ние сме в постоянно търсене, планиране, манипулиране и се притесняваме за това дали и  как любовта ще остане в живота ни. Ние се опитваме да се задържим за  нея : Задаваме ограничения за времето кога  да се обадим след  първата среща, кога да кажем "Обичам те", кога да очакваме среща и т.н. Ние сме разяждани  от всички останали его- задвижвани импулси като ревност, чувство за неадекватност, страх от отговорност, да не говорим за желанието за управление.
 
Когато човек си отива, нашето ограничено разбиране за любовта се опитва да обясни празнотата, оставена от това лице с помощта на нашия ум, воля и емоции. Ние се борим в опитите си да сме  "разумни", да мислим за себе си, а не  за другия и да контролираме  емоциите си, но накрая се разочароваме от  усилията си.
 
Първите няколко дни или седмици след прекъсване на връзка са най-болезнените – чувстваме болката сякаш никога няма да свърши. Всичко, което виждаме и чуваме ни напомня за него / нея и времето заедно. Тогава можете :
- Да плачете много;
- Да се чувствате изгубени и сами;
- Да не вярвате на случилото си  и да мечтаете , представяйки си щастливо бъдеще;
- Да  загубите апетит и интерес към ежедневните дейности;
- Да чувствате истинска болка в сърцето си - интензивна тъга, ревност, разочарование, гняв, или дори откровено отричане;
- Да преповтаряте  болезнените моменти от раздялата;

- Можете да се самосъжалявате.I'm in a dialog