7 навика на двойките, който запазват страстта си

от Милена Родригес, консултант по успешни връзки

Иска ли ви се да бъдете част от онези двойки, които не могат да свалят очи един от друг? Какво правят те, за което вие не се сещате? Каква е тайната им рецепта за страст и романтика?

 

Страстните двойки се гледат и докосват по лек и естествен начин. Тази искра, която палят постоянно помежду си, идва оттам, че са дълбоко отдадени един на друг.

Страстните двойки…

1. …често се докосват един друг

Те се пресягат за докосване не само честичко, но и по различен начин. Влагат много близост в ласките си. Имат си своя затворен кръг на нежност, в който не остава място за друг. 

Те се държат за ръце, когато ходят или седят рамо до рамо. За тях е почти инстинкт да се пресегнат към другия и да усетят свързаност с него.

Те се пръгръщат често. Твърди се, че човек има нужда от 4 прегръдки дневно, за да оцелее, 8 - за да се поддържа в добър тонус и 12, за да процъфтява. Страстните двойки си дават чудесни прегръдки - от онзи тип, които те карат да се чувстваш сигурен и като у дома си. 

Страстните двойки си разменят лека целувка по врата или бързо докосване по лакътя, докато вървят един до друг… просто жест, който показва, че обичаш другия и в момента умът ти е насочен към него.

 

2. …се гледат в очите с усмивка

Страстните двойки се гледат директно в очите и задържат погледа си за няколко секунди, преди да го отклонят настрани. Те вперват очи и виждат в сърцето на любимия си човек… 

Те се гледат така, сякаш са си много интересни един на друг. И си разменят усмивки…

Усмивката им е искрена, има я и в очите - нали знаете, появяват се онези симпатични бръчици, без които веселата гримаса е издайнически фалшива. Тази лъчезарност е само за двама… и отново е един от езиците на техния малък затворен кръг.

 

3. …се хвалят с другия пред познатите си и се гордеят с него

Страстните двойки се “перчат” с постижения на половинката си. Те говорят за другия, дори когато той/тя не е наоколо. Те демонстрират важността и стойността на любимият си пред света. Те са горди да са обвързани с партньора си и смятат, че е чест да бъдат част от неговия живот. 

 

4. …си лягат вечер по едно и също време

Страстните двойки заспиват по едно и също време - това при тях е по скоро правило, отколкото изключение. 

За тях е сладък моментът, в който се отпускат след напрегнатия ден в обятията си. Те за пореден път се свързват, докосват се и се усещат физически и емоционално. Времето за лягане при тях е ритуал, който извършват съвместно. Това е време и за последната прегръдка и целувка, която си дават като благодарност за чудесния ден, през който са преминали заедно.

 

5. …подкрепят взаимно мечтите си

Страстните двойки си доверяват за какво мечтаят и знаят, че другият е сигурен човек, пред когото могат да се разкрият. Те никога не подиграват и не омаловажават мечтите на партньора. Страстните двойки обикновено подхранват и окуражават взаимно идеите си, докато дойде времето тези мечти да се реализират. И се радват за успеха на партньора си… Както и го подкрепят като дават най-доброто от себе си. 

 

6. …виждат отвъд недостатъците 

Страстните двойки не смятат другия за самото съвършенство. Те знаят за брадавиците и недостатъците в характера му, но умеят да поглеждат отвъд това. Те виждат вътрешната светлина на партньора си - неговото голямо сърце и добрината му. Неглижират физическите недостатъци като няколко излишни килограма или малко бръчици. Освен това запазват лоялността си въпреки стресиращи събития в живота на двамата или проблемите със здравето. 

 

7. …имат си любовни ритуали 

Страстните двойки си създават привични моменти на споделеност, които са си само техни и на никой друг. Те изпиват заедно по чаша кафе сутрин в леглото или чаша вино в края на деня. За тях тези моменти са свещени и двамата ги пазят само един за друг. Никой “външен” не е допуснат, защото те решават да мислят за партньора си като за единствения човек на този свят поне за миг. А това е важно!

Време е да станете страстната и романтична двойка, която другите наблюдават с възхищение. И това не е чак толкова трудно. Нужно е само сърце, изпълнено с желание. И готовност да си създавате романтични навици, които ви сближават пак и пак и ви правят страстна двойка. 

Така че прочетете отново седемте навика по-горе. Принтирайте ги! Споделете ги с любимия си човек! И ги изпробвайте! I'm in a dialog