Милена Динкова за себе си:

Хубаво е човек да е здраво стъпил на земята, затова съм далеч от това да бъда „гуру”или да многознайствам как хората трябва да живеят живота си. Наричам себе си „консултант по успешни връзки”, защото съм прекарала доста време да изслушам и да помагам на стотици хора да открият радостта от леките и позитивни отношения – едновременно и в личния, и в професионалния им живот. 

 

И макар че академичното ми образование да е психологическо (имам опит с психодрама, юнгианска психология и НЛП), моето знание за отношенията между хората идва най-вече от „живия живот”. Научила съм безценни неща от хората, с които съм била в досег, от многото лични и професионални истории, минали „през ръцете ми”

 

За мен е важно да се развивам професионално, а моите клиенти ми дават възможност за това непрекъснато. Често им казвам: „Другите хора са огледало, те ви показват това, което не виждате за себе си, така както не можете да видите носа и ушите си.” Прилагам този принцип и към себе си – наистина се опитвам да се взра в огледалото, когато е точно пред мен.

 

Смятам, че имам силите да помагам на другите, не защото съм повече от тях, а защото съм една от тях. Преминала съм през своя дял предизвикателства в отношенията, през смяна на кариерата (преди бях на мениджърски позиции в журналистиката), през изграждане на собствен бизнес. И от личен опит знам, че всеки път, когато поемеш отговорност за постигане на целите си, резултатът рано или късно идва.”


I'm in a dialog