Как да възпитаваме децата си...

за да гарантираме добър живот на тях и на себе си

Вечерна лекция

(за родители на деца от 0-18 години или мъже и жени, които искат да бъдат родители)

 

Родителите винаги обичат децата си и желаят най-доброто за тях. Но не винаги знаят как да реагират правилно на различните ситуации, който малките им поднасят.

 

Реакциите на родителите са от огромно значение за децата – всяка дума, действие, случка, дори наглед съвсем дребни, оформят съзнанието им като пластелин. Това е от толкова голяма важност и от него зависи изцяло бъдещето на порасналото дете – определя самочувствието му, здравето му, успеха му в професията, любовния му живот, социялните му контакти.

 

Затова е важно родителите да бъдат подготвени.

 

На тази лекция ще научите:

  • Какви са предизвикателствата в различните възрасти на детето – и как да реагираме адекватно на тях?
  • Защо дори и да сме добронамерени, пак можем да навредим на детето си от незнание. Защо например не е добре да се критикува или хвали дете, което ни показва рисунката си. И кой е правилния начин да реагираме на неговия жест?
  • Какво могат децата ни в действителност? Могат ли още от съвсем малки сами да определят колко и кога да се хранят, кога да си лягат и т.н.?
  • Как да реагираме, ако братята и/или сестрите се карат помежду си, спорят или се удраят. Това е един от най-тънките моменти в родителството – почти не съм виждала родители, които да са реагирали правилно в подобни случаи.
  • Как да поставяме ограничения на детето си, така че то да ги спазва. Какво да правим, когато на нас самите ни е мъчно, че му казваме „не”?
  • Какво да правим, ако децата ни в тийнейджърска възраст искат сами да определят кога да излизат и кога да се връщат...
  • Как да направим така, че хем да сме добри родители, хем да имаме време и за себе си и задоволяваме и собствените си нужди от почивка, лично пространско и желанието да получим помощ от близките си?
  • Защо нито авторитарното, нито демократичното възпитание са добри за децата и отношенията ни с тях. Има ли друг вариант?

 

Курс Лекция "Как да възпитаваме децата си?"
Дати 8 октомври
Формат от 19 ч. до 21:30 ч.
Място София, Учебен център "Успешни връзки", кв. Лозенец, ул. "Димитър Хаджикоцев" 35-37, вход А, ап. 6
Цена 30 лв.
Отстъпки Не се предвиждат
Водещ

Миглена Кючукова, консултант по успешни връзки

Контакт

Записването е задължително, моля, побързайте, местата са ограничени!

Заявете участието си на тел. 0888 88 32 95 или на milena@uspeshni-vrazki.com

 

За водещата на лекцията:

Миглена Кючукова има изключително мек и същевремнно честен подход към хора, които искат по-добър личен живот - с децата си или партньорите си. С нейната човещина и разбиране тя помага да се възстановите след каквото и да е огорчение. Позитивното й излъчване ще ви зарази с вяра в собствените ви възможнотсти, а знанията й ще ви дадат нов, по-резултатен подход към хората, с които искате да се разбирате по-добре.

 


I'm in a dialog